Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će EXPO 2027. promeniti svaki deo Srbije i da se sada traže dodatni izvori finansiranja kako se ne bi uvećao javni dug u odnosu na BDP, ali ni deficit, prenosi N1.

„EXPO 2027. je za nas prilika svih prilika, šansa svih šansi za ogroman napredak i za promenu lica Srbije“, naveo je Vučić u video poruci na Instagramu i dodao da su se on i ministar finasija Siniša Mali okupili da dodatno rade na planovima započetim u decembru.

„To nije pitanje razvoja infrastrukture u delu novobeogradske i surčinske opštine od milijardu i 700, ovo je pitanje desetostruko većih ulaganja za celu našu zemlju, od Pčinjskog i Jablaničkog okruga do Severnobanatskog, Zapadnobačkog okruga i Severnobačkog okruga“, kazao je Vučić.

On je naveo da je to nešto što će svaki kraj, svaki deo Srbije da promeni, od ulaganja u digitalizaciju, nove superkompjutere, nove data centre, ulaganje u veštačku inteligenciju, u nove puteve.

„Danas gradimo 12 auto-puteva, gradićemo ih još više i brzih saobraćajnica. Mnogo novih pruga, bolnica, škola. Javna ulaganja moraju da budu neuporedivo veća“, istakao je Vučić.

Zbog toga se, kako je rekao, sada traže dodatni izvori finansiranja da ne uvećamo ni javni dug u odnosu na BDP, ali ni deficit da značajno ne povećamo.

„Donosimo te planove oko Svetog Jovana, oko 20. januara ćemo predstaviti javnosti. Dakle, to se tiče i visina plata, penzija – za samo godinu i po dana prosečne plate će biti preko 1.000 evra“, rekao je Vučić i dodao da su to velike stvari.

„Radujte se, ljudi, nadajte se, jer želimo da u naredne četiri godine promenimo lice Srbije i siguran sam da ćemo uz vašu pomoć i podršku uspeti u tome“, poručio je Vučić koji je u opisu video poruke napisao: „Čekaju nas velika dela“.

Post Views: 11

Originalni tekst