Vučić: Pokušaćemo da izgradimo fabriku za proizvodnju vakcina

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će do kraja dana više od 40.000 građana biti vakcinisano protiv koronavirusa što je kako je rekao, rekordan broj. Najavio je i da će Srbija pokušati da izgradi sopstvenu fabriku vakcina protiv koronavirusa.

Aleksandar Vučić Foto: Srđan Ilić
Aleksandar Vučić Foto: Srđan Ilić

"Nama će vakcina biti potrebna narednih pet, šest ili sedam godina dok ne pronađu lek. Pokušaćemo da napravimo fabriku da možemo da proizvedemo dovoljno vakcina za naše stanovništvo i za susede jer velike zemlje uzmu sve i koliko god pričali o solidarnosti, ne optužujući tu bilo koga, treba da gledamo 'u se i u svoje kljuse'. Priče o solidarnosti okačite mačku o rep", dodao je Vučić.

Kako je istakao, nabavka novih količina vakcina postaje "gotovo nemoguća misija".

"Postaje vrlo teško doći do vakcina. Mi bismo bili u stanju da vakcinišemo oko 81-82 odsto punoletne populacije Srbije ali nemamo toliko vakcina u oovm trenutku. Zato smo danas bili u kontaktu sa Britancima, sa Kinezima, sa Rusima a pokrenućemo razgovore i sa Indijcima koji imaju fabriku Astra Zeneka", rekao je Vučić novinarima u Kragujevcu.

Dodao je da naredne nedelje očekuje "nove dobre vesti" kada je u pitanju nabavka vakcina.

"Grčevito se borimo za svaku vakcinu, razgovaraćemo sa svakim u svetu na tu temu jer svaki dan koji ugrabimo za vakcinaciju, više ćemo života spasiti", rekao je Vučić.

Izvor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.

Original Article