Vučić o kašnjenju početka radova na izgradnji deonice Novi Beograd- Surčin: Ponešto kasni, nešto i pre roka

Ja mislim da u svakom projektu izgradnje velikih infrastrukturnih projekata smo uvek ponešto kasnili, sa nekim smo završavali i pre roka ali ono što je za mene najvažnije i na šta sam veoma ponosan jeste činjenica da se u Srbiji nije ovoliko gradilo, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić odgovarajući na pitanje novinara zašto se godinu dana kasni sa početkom radova na deonici Novi Beograd – Surčin.

Srđan Ilić: Početak radova na deonici Novi Beograd – Surčin
Foto: Srđan Ilić / Početak radova na deonici Novi Beograd – Surčin

Kako je istakao, projekat izgradnje košta nešto manje od 70 miliona evra i to se finansira iz budžeta Srbije.

„Ovo je Beogradu, tu mislim Surčinu i Novom Beogradu, poklon iz budžeta Srbije“ , dodao je Vučić.

Kako je istakao, njemu je najvažnije da se put Preljina – Požega završi do 19. decembra.

„To nam je od životnog značaja. Mi smo bili krivi oko miniranja, eskproprijacije… ja sam zahvalan kineskim prijateljima jer nas čekaju da rešimo te probleme“, rekao je Vučić.

radovi na izgradnji nastavka auto-puta "Miloš Veliki" (E-763), na deonici od Novog Beograda do Surčina koja, prema planu, treba da bude završena za 18 meseci, čime će biti kompletiran auto-put do Čačka.
"Put dužine 7,9 kilometra, spajaće najnaseljeniji deo Novog Beograda, blokove od 70a, 70, 44, 45, 61, 62, 63, 64, Vojvodjansku ulicu, Bežaniju i Bežanijski kosu sa Surčinom i Surčinskom petljom", kazao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je prisustvovao početku radova.
Dodao je da će Zlatibor, Užice, Čačak, Ljig i Valjevo zbog izgradnje ovog dele auto-puta biti bliži Beogradjanima, ali i da će ovaj deo grada biti najtraženiji. Rekao je da će zbog izgradnje te saobraćajnice cena kvadratnog metra stambenog prostora na Bežaniji, Ledinama i Surčinu biti uvećana za 20 do 50 odsto.

Početak radova na deonici Novi Beograd – Surčin
Foto: Srđan Ilić / Početak radova na deonici Novi Beograd – Surčin

Vučić na pitanje o izručenju Svetozara Marovića: Potražujemo dva lica za istrage o organizovanom kriminalu

Mi ćemo sa narodom i građanima Crne Gore imati najbolje odnose, a prema vlastima ćemo se truditi da imamo najbolje odnose, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić odgovarajući na pitanja novinara nakon otvaranja radova.

„U međudržavnim odnosim obično je recipročno ponašanje, a mi ćemo se truditi da budemo popustljiviji ali razume se ne po cenu interesa Srbije“, rekao je Vučić.

Na konkretno pitanje zašto se Crnoj Gori ne izručuje Svetozar Marović, Vučić je rekao da su odnosi sa Crnom Gorom komplikovani ali da za konkretne informacije treba pitati pravosudne organe.

„Mi imamo tu odnose sada koji su komplikovani. Mi smo tražili izručenja nekoliko lica koje su nama važna u istragama za organizovani kriminal ali ne bi ste verovali koliko je to komplikovano. Mi potražujemo dva lica koja su nam strašno, strašno važna, ali to su komplikovane stvari“, dodao je Vučić.

Kome je važniji međustranački dijalog?

Dijalog je uvek lekovit, važan, rekao je Aleksandar Vučić odgovarajući na pitanje novinara o najavljenom međustranačkom dijalogu.

„Dobro je i važno da ljudi razgovaraju. Ja vidim da oni između sebe ne mogu da razgovaraju, a kamoli pregovaraju“, rekao je predsednik Srbije dodajući da će se tek videti da li će možda i on učestvovati u nekoj drugoj vrsti dijaloga, koji nije pod pokroviteljstvom Evropske unije.

„Postoji veliki deo političkih stranaka, u ovom trenutku, koji ne želi prisustvo bilo kojeg faktora sa elementom inostranosti, pa ću u tom dijalogu ja verovatno učestvovati“, dodao je Vučić.

Dodao je da će stranka, na čijem je čelu, svakako učestvovati i u drugom delu, onom koji se organizuje pod pokroviteljstvom EU.

„Razgovaraće sa predstavnicima EU, sa predstavnicima nekoliko političkih stranaka koji su bojkotovali izbore“, dodao je Vučić.

Početku radova su prisustvovali su i predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, ministar gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, gradonačelnik Beograda Zoran Radoičić i ambasadorka Kine u Srbiji Čen Bo.

Izvor: Insajder

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.

Original Article