Vučić: Nismo blizu vanrednog stanja, zamoliću Vladu da izgradimo još jednu kovid bolnicu kod Novog Sada

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će Vladi Srbije uputiti molbu za izgradnju još jedne kovid bolnice u Novom Sadu.

Aleksandar Vučić Foto: Srđan Ilić
Aleksandar Vučić Foto: Srđan Ilić

On je na konferenciji za medije povodom donacije vakcina protiv koronavirusa koju je Srbija uputila Bosni i Hercegovini, rekao da ne smatra da je Srbija blizu vanrednog stanja.

“Dobio sam podatke jutros u osam, ali ne mogu sad, kada završimo mogu da vam dam podatke, ali tek od 10 sati mogu da kažem da je reprezentativni uzorak”, rekao je Vučić i dodao: "Vlada će odlučiti, razgovaraćemo i sa članovima Vlade, niko više nije odgovoran, ljudi su siti, traže rešenje, hoće da rade, ekonomija mora da radi", rekao je Vučić.

Dodao je da će zamoliti premijerku Anu Brnabić i ministra finansija da se izgradi još jedna kovid bolnica na severu zemlje, u okolini Novog Sada, kako bi Srbija raspolagala još većim kapacitetima.

"Broj zaraženih sporije raste zahvaljujući vakcinaciji, 530.000 osoba je revakcinisano, uskoro gotovo milion onih koji su ukupno vakcinisani", rekao je Vučić i dodao da Srbija mnogo testira i da zato smatra da ima manju stopu smrtnosti.

Najavio je da u petak u Srbiju stiže još 500.000 doza kineskih vakcina i da se nada da će to pomoći da se suzbije zaraza.

Izvor: Insajder

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.

Original Article