BEOGRAD, 16. decembar 2020, (Njuz) – Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da će uskoro početi lično da vakciniše građane Srbije koji žele da prime vakcinu protiv korone. On je tom prilikom najavio da će prijem i vakcinacija građana biti organizovana u Predsedništvu svakog jutra od pola 6.

-Prve količine vakcina imaćemo pre kraja godine, kada ću i početi da vakcinišem građane. Neophodno je samo da se svi koji žele da se vakcinišu prijave telefonom dan ranije kako bi bili ubačeni na spisak, kao i da navedu koju vakcinu žele da prime. Pre nego što počne primena vakcina ja ću lično primiti svaku od njih da bih se uverio da su bezbedne za upotrebu – objasnio je Vučić.

-Čas ruskog sam pomerio na pola 9 kako bih stigao da vakcinišem što veći broj građana, a ako bude trebalo preskočiću i januarski ispitni rok pošto je vakcinacija prioritet. Građane ću vakcinisati i van Beograda, za sada je plan da to bude najmanje tri puta nedeljno, samo je ostalo da vidimo da li će to biti pre ili posle termina u Predsedništvu. Želeo bih samo da istaknem da ću pored davanja vakcina raditi i pregled zainteresovanih pacijenata – rekao je predsednik Srbije.

Vučić je dodao da je, zahvaljujući ugledu koji Srbija sada ima u svetu zbog uspešne borbe protiv korone, nekoliko lidera velikih svetskih sila najavilo da će se prijaviti za vakcinisanje u Predsedništvu, ali da će naši građani imati prioritet.

Soko Sokolović

The post Vučić najavio da će svakog jutra od pola 6 primati pacijente i vakcinisati ih u Predsedništvu appeared first on Njuz.net.

Original Article