Vučić: Nadležne službe znaju ko je meta Belivukove grupe

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da nadležne službe znaju ko je meta organizovane kriminalne grupe oko Veljka Belivuka.

Aleksandar Vučić  Foto: Srđan Ilić
Aleksandar Vučić Foto: Srđan Ilić

On je rekao da su nadležni prilikom nedavnog otkrivanja spomenika Stefanu Nemanji u centru Beograda angažovali snajperiste zbog Belivukove grupe.
"Podsetiću vas na period od 2000. do 2003. kad smo imali svakodnevna ubistva, kad su svi sve znali pa su dozvolili da im predsednik vlade bude ubijen. I mi smo imali problem kod otkrivanja spomenika Stefanu Nemanji, pa smo angažovali snajperiste", naveo je Vučić u Pančevu gde je prisustvovao prikazu sposobnosti dela jedinica Vojske Srbije (VS).
Upitan da li bivši ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović snosi odgovornost što grupa oko Belivuka ranije nije oktrivena, Vučić je kazao da je većina žrtava te kriminalne grupe nestala tokom prethodnih nekoliko meseci a da istraga ne može biti završena za dan ili dva.
"Da li imam šta da zamerim Nebojši Stefanoviću, što se tiče državnih interesa on tu posvećeno radi svoj posao. Slušao sam priče kad im se učinilo da bi mogli da razbiju SNS pa su nekad hvalili Zoranu (Mihajlović), pa Nebojšu (Stefanovića) pa kad su videli da ne ide tako, onda hajde da ga srušimo jer neće Vučić protiv njega", rekao je predsednik Srbije.
Dodao je da Stefanović kao aktuelni ministar odbrane, radi jedan od najvažnijih poslova u državi i da očekuje od njega važne rezultate.
"Po Ustavu sam ja vrhovni komandant vojske i nas dvojica zajedno moramo da radimo na očuvanju mira ali i da pokažemo da je Srbija dovoljno snažna da to i obezbedi", ocenio je Vučić.

Izvor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.

Original Article