Home Iz minuta u minut Vučić: Nadam se da će izraelska strana imati razumevanje za srpske stavove...
vucic:-nadam-se-da-ce-izraelska-strana-imati-razumevanje-za-srpske-stavove-o-kim

Vučić: Nadam se da će izraelska strana imati razumevanje za srpske stavove o KiM

67
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je ministra spoljnih poslova Države Izrael Elija Koena i tom prilikom izrazio očekivanje da će izraelska strana, uprkos priznanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, pokazati razumevanje za srpske stavove po pitanju KiM, kako prenosi RTS.

Predsednik Vučić je istakao da su odnosi Srbije i Izraela zasnovani na istorijskoj bliskosti srpskog i jevrejskog naroda, koji su vekovima delili tragičnu sudbinu, posebno tokom Drugog svetskog rata, navodi se u saopštenju Službe za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Ministar Koen je zahvalio srpskim vlastima i narodu na čuvanju mesta stradanja Jevreja i pozvao da se, na osnovama međusobnog poštovanja, unapredi svakodnevna saradnja Srbije i Izraela.

Vučić i Koen su razmotrili oblasti koje pružaju najveće mogućnosti za saradnju, poput nauke i inovacija, poljoprivrede i drugih, s obzirom na to da se ona sad uglavnom odvija kroz dugogodišnje značajno prisustvo izraelskih investitora u sektoru gradnje nekretnina.

Predsednik Vučić je uputio poziv izraelskom premijeru Benjaminu Netanjahuu da poseti Srbiju i predložio da tom prilikom bude organizovan veliki biznis forum, na kojem bi učešće uzele i zemlje regiona, kao i druge prijateljske zemlje.

Originalni tekst