EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

(Beta) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je njegova obaveza da poštuje Skupštinu Srbije i da će u četvrtak na sednici o Kosovu i Metohiji odgovarati svim poslanicima na pitanja koja budu postavljali.

Vučić je u video obraćanju na Instagramu kazao da je, kada je Srbija upoznata sa francusko-nemačkom inicijativom o pitanju Kosova i Metohije, pozvao parlamentarne stranke na konsultacije da bi im ukazao na sve činjenice i da bi zajednički pokušali da pristupe rešavanju problema.

“Oni su rekli, ili najveći deo njih bar: Mi nismo zainteresovani, mi hoćemo Skupštinu, hoćemo sebe da prikažemo, hoćemo političku pobedu, nismo baš toliko zainteresovani za Kosovo i Metohiju”, rekao je sinoć Vučić.

Naveo je da je njegova obaveza da poštuje Skupštinu Srbije, kao i da će doći sam da odgovara svima “znajući da ne dolaze zbog odgovora, već zbog samopromocije”.

“A onda vam ni to nije bilo dovoljno, vi ste pozvali svoje stranačke simpatizere da vam pomognu. Nije venture, boriću se i pobedićemo svi kao Srbija, jer Srbiju ne možete da savladate”, kazao je Vučić.

Originalni tekst