Kako se bliži kraj godine tako je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić odlučio da odglumi dobrog Deda Mraza i svima podeli poklone, posebno biračkom telu na koje račun za predstojeće izbore u narednoj godini.

Država u poslednje vreme deli „šakom i kapom“, posebno famozni „novac iz helikoptera“, prvo po 100 evra pa dva puta po 30, te onda još 20 i sada za penzionere i mlade dolazi još para, piše portal Nova.rs.

Predsednik Srbije je iskoristio ovaj praznični duh, te je saopštio da će svi mladi od 16 do 30 godina, koji su često nezainteresovani za politiku, dobiju po 100 evra u narednoj godini.

Prijava u januaru, novac leže u februaru, a njihove glasove očito Aleksandar Vučić očekuje u aprilu.

Naime, svi mladi koji su napunili 16 godina i imaju ličnu kartu do osoba koje će 2022. godine napuniti 30 godina ili imati nepunih 30 godina, imati pravo da se prijave za novčani iznos do 100 evra.

„Za sva lica od 16 do 29 godina pripremili smo meru koja će se brzo realizovati“, rekao je Vučić na jučerašnjoj “prazničnoj” konferenciji dok se hvalisao ostvarenim ekonomskim rezultatima.

Prijava za ovu pomoć počinje od 15. i trajaće do 30. januara, dovoljno je samo da se prijave i ostave račun u banci, a novac će im leći na račune oko 1. februara, dodao je predsednik.

Na istoj konferenciji predsednik Srbije je podsetio da svoje poklone mogu da očekuju i zdravstveni radnici, te da će oko 15. januara dobiti 10.000 dinara jednokratne pomoći.

Najveći poklon od svih dobiće penzioneri, očito i najveće biračko telo u Srbiji, predsednik Vučić je naveo da će 10. februara biti uplaćena pomoć penzionerima od 20.000 dinara.

– To je velika pomoć za ukupno oko 2,9 milona ljudi – naglasio je Vučić na konferenciji.

Međutim, predsednik Srbije nije “zaboravio” ni na roditelje, pa će tako već od 1. januara za prvo dete, od države Srbije biti uplaćeno 300.000 dinara jednokratne pomoći, umesto dosadašnjih 100.000.

Takođe će biti davanja od 100.000 dinara za drugo i po prvi put za treće dete, dodao je on.

Vučić je istakao da će država biti spremna da pomogne sa 10 do 50 odsto za kupovinu stambene jedinice.

– Ako kuća u Babušnici košta 40.000 evra, poklon od države biće 15.000 ili 20.000 evra, da možete da je kupite – objasnio je Vučić, doajući da se sa ovim merama ide pre svega prema majkama, jer su one odgovornije.

Predsednik ima jednu želju

Na godišnjoj konferenciji za medije, predsednik Srbije se dotakao i fudbalske reprezentacije Srbije!

Tačnije, otkrio je javno svoju želju za 2022. godinu koja se tiče potencijalnog uspeha izabranika Dragana Stojkovića Piksija na Svetskom prvenstvu u Kataru.

– Da me ne biste vi pitali, iznenadićete se koja mi je želja za 2022. godinu… Ja mnogo godina nisam više na sportskim manifestacijama da mi ne bi govorili da upotrebljavam i zloupotrebljavam…

Neki će reći da nisam išao da mi ne bi vikali onaj čuveni slogdan od dve reči… Kako god, šta god…

Neki će uvek moje reči da obrnu za 180 stepeni, ali sam, ako se sećate, pred utakmicu sa Portugalom imao i osećaj i dovoljno hrabrosti da poželim našoj reprezentaciji sreću.

Videli ste već posle prvog gola da sam ja bio kriv za taj poraz koji se pretvorio u veličanstvenu pobedu – rekao je Vučić i dodao:

– Moja želja, a upućujem to i selektoru Stojkoviću i svim našim fudbalerima, da u drugoj polovini godine uđemo u polufinale Svetskog prvensta i ja sam siguran da će ti momci to da urade.

Kada smo ujedinjeni i kada smo zajedno možemo da budemo najbolji. Verujem u njih i ovo je želja koja nema veze sa poslom, ali dao sam sebi za pravo da je kažem javno i nadam se da mi niko neće zameriti.

Pre svega, nadam se da mi Dragan Stojković i fudbaleri neće zameriti. Možda sam im veliki teret stavio na leđa.

Podsetimo, Srbija se 14. novembra direktno plasirala na Mundijal pobedom u Lisabonu rezultatom 2:1, a početkom aprila, kada budu gotovi baraži, saznaće i imena protivnika u grupi na SP.

Takođe, vredi pomenuti da je selektor Stojković nedavno na dodeli Zlatne Lopte poručio da će Srbija na Mundijalu napraviti veći uspeh nego što je to trijumf nad Kristijanom Ronaldom i ekipom.

Vučićeva izjava da “ne gostuje često po televizijama” izabrana za laž godine

Original Article