PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić stigao je u Njujork, gde će u ponedeljak predstavljati Srbiju na sednici Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, na kojoj će biti predstavljen redovni šestomesečni izveštaj generalnog sekretara UN-a Antonija Gutereša o radu UNMIK-a.

ВУЧИЋ ИЗ ЊУЈОРКА ОБЈАВИО МОЋНУ ФОТОГРАФИЈУ: Да идемо уздигнуте главе без обзира на то што су покушали силом да нас понизе (ФОТО)

Foto: Profimedia/Ilustracija

Vučić se oglasio na Instagramu i uz moćnu fotografiju srpske dece koja ponosno nose trobojke napisao:

– Nastavićemo da se borimo za Srbiju, za naš narod, za živote i budućnost naše dece, da idemo uzdignute glave bez obzira na to što su pokušali silom da nas ponize.

U izveštaju koji je objavljen na sajtu UN, a koji treba da bude razmotren sutra na sednici SB UN, Gutereš je naveo da su, uprkos izvesnom napretku u implementaciji sporazuma postignutih uz posredovanje EU, tenzije između Beograda i Prištine povećane, a da je bezbednosna situacija na severu Kosova ostala krhka.

Podsetimo, predsednik Vučić će tokom boravka u Njujorku obaviti i niz konsultacija sa predstavnicima zemalja članica Ujedinjenih nacija, kako bi objasnio poziciju Srbije u vezi sa najavljenom rezolucijom o genocidu u Srebrenici.

Preporučujemo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Originalni tekst