Srpski fudbal ne bi bio to što jeste da i jedno kolo može da prođe bez skandala i haosa.

Aleksandar Stanojević, trener Partizana, još jednom je bio izuzetno oštar na konferenciji za medije.

Delio je informacije koje zna iz tabora Crvene zvezde, pričao o tome kako je prvenstvo namešteno (tačnije drugi deo sezone) i besno pokušavao da ukaže na mnoge probleme.

Stanojević je tako najavio seriju konferencija na kojima je govorio o suđenju, nepoštenom odnosu prema dva beogradska kluba, a u petak je odlučio da ode i korak dalje.

– Jel predsednik izašao i rekao da će biti regularno? I bilo je regularno. I šta se desilo na polusezoni? Neko nije ispoštovao predsednika. A onda će neko reći zašto nisi pobedio svih 40 utakmica. Uzmite statistiku šta je i kako, nego ćete gledati ovako ili onako, jer je mašinerija ozbiljna tamo. Meni je žao što su naši navijači ušli u vrtlog, da dođu i pomognu da navijaju za svoj klub, kada vide da ginemo za ovaj grb, a ginemo ozbiljno. Ne predajemo se, nismo odustali. Jer bi onda mi bili na 30 bodova. Teško je sa mašinerijom da se borite.

U jednom trenutku je poručio da je predsednik Srbije rekao da će prvenstvo biti regularno i pošteno, a da to nije slučaj.

Nimalo iznenađujuće Aleksandar Vučić nije propustio priliku da se odgovori, ali je bio neuobičajeno kratak.

– Sram bilo sportske klubove da kažu da im je država kriva, a duguju joj 15 miliona evra na ime poreza. Sram vas bilo, dosta je bilo – poručio je Vučić.

Još jednom je politika odlučila da se umeša u sport, još jednom srpski fudbal uspeva da iznenadi koliko nisko može da padne… Zapravo, ovakve stvari više ni ne iznenađuju.

Podsetimo, Stanojević je istakao da se sve promenilo na polusezoni.

„Pa nisu kiksnuli pet godina. Nadamo se, nadamo se da će ovu da kiksnu, i onu tamo. nadamo se, ali da li verujemo? Vidim da ni vi ne verujete. Dešava se svašta u fudbalu, ali vi ne verujete. Vi se trudite da verujete, ali gde da izgube? Bilo je šest utakmica do kraja, čega da se uzdržavate, imate Novi Sad, ne može da se izgubi u Novom Sadu? Ima li smisla da igramo onda ili da završimo sezonu? Naravno da verujem, ali šta reći. Šta da kažem drugo. Svi smo mi verovali, pa vam se desi Čukarički. Verujemo da će prvenstvo biti regularno, pa onda ne radi VAR“, rekao je, između ostalog, Stanojević.

Izvor: Nova.rs

Partizan prekršio izbornu tišinu i pobedu proslavio SNS sloganom

Original Article