Betadanas 15:52

Vučević: Srbija traži povlačenje predloga rezolucije o Srebrenici 1foto (BETAPHOTO/MILAN ILIĆ)

Ministar odbrane Srbije Miloš Vučević izjavio je danas da ;Srbija ;traži da sponzori povuku predlog rezolucije o Srebrenici i time doprinesu pomirenju u regionu.

On je istakao da je Srbija javno osudila zločin u Srebrenici ;i da će se podnošenjem rezolucije produbiti podele unutar Bosne i Hercegovine, s obzirom da ne postoji konsenzus oko ovog veoma osetljivog pitanja.

Vučević je danas tokom sastanka sa izaslanikom Ministarstva spoljnih poslova Nemačke za Jugoistočnu Evropu, Tursku, OEBS i Savet Evrope Mihaelom Rajfenštulom ;konstatovao je da su bilateralni odnosi razvijeni i karakteriše ih intenzivna saradnja na brojnim poljima.

Srbija, dodao je, ;posebno ceni Nemačku kao veoma značajnog ekonomskog partnera.

Tokom sastanka naglašeno je i da ;je deeskalacija situacije i stabilizacija bezbednosnih prilika u regionu zajednički interes, kao i evrointegracija regiona, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Vučević je rekao da glasanje za članstvo Kosova u Savetu Evrope predstavlja opasan presedan i narušavanje suvereniteta i teritorijalne celovitosti Srbije, kao punopravne članice Ujedinjenih nacija i Saveta Evrope.

Rajfenštul  se saglasio sa ocenom ; da je saradnja dve zemlje stabilna i preneo očekivanje da će se saradnja u budućnosti dodatno unaprediti.

On je naglasio i da je Srbija veoma važan partner Nemačke na Zapadnom Balkanu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Povezane vesti

Najnovije

Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 22. april 2024.

Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Gordana Bjeletić, novinarka

Dnevni list Danas su jedine profesionalne novine u Srbiji.

– Gordana Bjeletić, novinarka

Originalni tekst