PREDSEDNIK Srpske napredne stranke Miloš Vučević prisustvovao je danas skupu Pokreta socijalista povodom obeležavanja 16 godina rada i političke borbe za nezavisnu i samostalnu Srbiju.

ВУЧЕВИЋ ПОРУЧИО СА СКУПА ПС: Радујемо се времену када ће сванути нова српска зора када ће Србија бити још јача

Foto Novosti

-Tradicionalno zajedno smo na sve značajne datume, pa i na dan kada ste pre 16 godina krenuli u ovu nimalo laku političku avanturu, već borbu za slobodnu i nezavisnu Srbiju. Nešto posle vas formirali smo i SNS i od tada, skoro 16 godina, naša saradnja se nastavlja u kontinuitetu, kako u opozicionim tako i u pozicionim danima, u padovima i na lepim vestima ili kada to nije bilo lako prihvatiti, nismo se rastali, i to je nešto što me čini ponosnim kada stojim pred vama“, poručio je Miloš Vučević.

Predsednik SNS Vučević čestitao je Pokretu socijalista na hrabrosti i odanosti Srbiji.

-Ostali ste verni vašim idealima, političkom programu, idejama u koje verujete. Nije uvek lako, trpeli ste političke napade u prošlosti, bili ste dosta politički sankcionisani, nekoliko puta, ali nikada niste odustali od svojih ideja i to se mora prepoznati i poštovati kada neko veruje u svoju ideologiju i politički program, čak i kada se čini da je to teško ostvarivo, pokazuje svoj karakter, veru u sebe i svojim prijateljima, u svom narodu i zemlji, poručio je predsednik SNS Miloš Vučević na proslavi 16 godina rada i postojanja Pokreta socijalista Aleksandra Vulina, poručio je Miloš Vučević.

VULIN: POKRET SOCIJALISTA NE MENjA STRANU, NIKADA NEĆEMO SA ŽUTIM OLOŠEM

Predsednik i osnivač Pokreta socijalista Aleksandar Vulin rekao je na obeležavanju godišnjice svoje partije da Pokret socijalista nikada neće odustati od borbe za slobodnu i nezavisnu Srbiju i politiku koja se ne odriče Kosova i Metohije i Republike Srpske, politike koja nikada neće uvesti sankcije Ruskoj Federaciji.

Aleksandar Vulin je zahvalio predsedniku Aleksandru Vučiću ne zato što mu je omogućio da obavlja sve funkcije koje je obavljao i obavlja, već zato što je omogućio da Srbija bude slobodna, nezavisna, ponosna i hrabra.

-Zahvalan sam predsedniku Vučiću što je omogućio da se Srbija ponovo zove svojim imenom, da se bori, da veruje. Predsednik Vučić ima moćnije saveznike od nas, brojnije, ima i one koji su organizaciono bolji, jači, veći, ali nema ni jednog saveznika koji je tvrdoglaviji, nepokolebljiviji od Pokreta socijalista, poručio je Aleksandar Vulin.

-Nećemo da menjamo stranu, i nećemo biti sa žutim ološem za nas je najvažnija politika slobodne i nezavisne Srbije, politika vojno neutralne Srbije, politika koja neće odustati od Republike Srpske, koja neće priznati Kosovo i neće uvesti sankcije Ruskoj Federaciji, poručio je Vulin.

Pozdravljajući ambasadore Rusije, Kine, Palestine, Sirije, Venecuele i Belorusije koji su prisustvovali skupu, predsednik Pokreta socijalista Vulin je dodao da je jedna od obaveza koje je dobio u Vladi Srbije saradnja sa zemljama BRIKS-a.

Skupu Pokreta socijalista prisustvovali su i predsednik Srpske napredne stranke Miloš Vučević, predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić, predsednik Socijalističke partije Srpske Goran Selak i mnogi drugi predstavnici političkih partija, kao i uvaženi pojedinci iz kulturnog i medijskog života.

DODIK ČESTITAO VULINU 16 GODINA POLITIČKE BORBE

Lider Saveza nezavisnih socijaldemokrata Milorad Dodik uputio je pismo Aleksandru Vulinu povodom 16 godina političke borbe Pokreta socijalista za nezavisnu i samostalnu Srbiju.

-Želim da u ime Saveza nezavisnih socijaldemokrata i svoje lično ime uputim čestitku Vama i svim članovima Pokreta socijalista povodom 16 godina uspešnog rada, uveren da ćete svojim učešćem u radu institucija Srbije jačati perspektive za njen dalji razvoj, istakao je predsednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata Republike Srpske Milorad Dodik u pismu Aleksandru Vulinu povodom obeležavanja šesnaeste godišnjice političkig rada Pokreta socijalista.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Originalni tekst