(Beta) – Ministar odbrane Miloš Vučević izjavio je danas da će, po naređenju predsednika Srbije i vrhovnog komandata Vojske Srbije Aleksandra Vučića, broj pripadnika specijalnih jedinica vojske do kraja 2023. biti povećan na 5.000, sa dosadašnjih 1.500.

“Da Vojska Srbije ima 5.000 vrhunski obučenih i pripremljenih vojnika, podoficira i oficira koji su završili najmoderniju, najsavremeniju obuku, treninge, teorijsku i praktičnu nastavu, koji imaju najsavremenije naoružanje i vojnu opremu i koji su spremni da brane otadžbinu, izvrše svaki zadatak u svakom trenutku i na svakom delu naše teritorije”, naveo je Vučević u saopštenju.

Prema njegovim rečima, tih 5.000 vojnika biće spremni da odgovore na sve izazove sa kojima će se suočavati Srbija i biće “najsnažnija pesnica koja će razbiti u paramparčad loše želje i ciljeve onih koji ne vole Srbiju i žele da naude njenom narodu i građanima”.

“I Vojska Srbije i Ministarstvo odbrane će ispuniti taj zadatak koji nam je dao predsednik Republike i do kraja 2023. imaćemo mnogostruko bolje plaćene pripadnike tih specijalnih jedinica, još bolje opremljene, još bolje obučene, da budu uvek na visini zadatka da čuvaju otadžbinu Srbiju”, kazao je ministar.

Originalni tekst