SRBIJA i region nalaze se pod uticajem visinskog ciklona, koji nad našim područjem uslovljava kruženje vlažne i tople vazdušne mase, pa je atmosfera nad nama danas nestabilna. Položaj centra ciklona je takav da do Srbije oblačni i padavinski sistemi stižu sa istoka i jugoistoka.

ВРТЛОГ СНАЖНОГ ЦИКЛОНА КРУЖИ НАД СРБИЈОМ: Овим подручјима донеће најјаче пљускове са грмљавином

FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIĆ

Širom Srbije tokom prepodneva već je bilo pljuskova sa grmljavinom, dok je vedro i dalje u zapadnoj polovini Srbije. U ovom času grmljavinskih sistema sa pljuskovima i grmljavinom ima u centralnim i severoistočnim predelima Srbije, naročito na području Šumadije, Pomoravlja, Podunavlja i Braničevskog okruga.

Na pojedinim lokacijama očekuje se da u kratkom vremenskom intervalu padne i preko 20 litara kiše po kvadratnom metru. Ovi sistemi u jugoistočnoj visinskoj struji premeštaju se prema severozapadu. U nastavku poslepodneva lokalnih pljuskova sa grmljavinom biće širom Srbije. Nakon 14 časova, a naročito oko 15 časova grmljavinska nestabilnost sa jugoistoka zahvatiće i šire područje Beograda, uz pljuskove sa grmljavinom. Srećom, nema opasnosti od jalih grmljavinskih oluja i nepogoda.

Ipak, u noći ka sredi i u sredu ujutro u severoistočnim predelima Srbije očekuju se obilni pljuskovi i jači grmljavinski procesi. U ovim predelima tokom noći bi palo i preko 30 litara kiše po kvadratnom metru.

Današnji dan donosi Srbiji i pojačan istočni i jugoistočni vetar, koji je u košavskom području jak. Stabilizacija vremena i povratak pravog leta očekuje se od četvrtka.

(Kurir)

BONUS VIDEO:

SVI LETOVI I VOZOVI OTKAZANI: Tajfun Lan je stigao u Osaku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

UPOZORAVAM SVE: Ukrajinski ministar najavio pozive Ukrajini da pregovara sa Rusijom

JE L GLEDATE? Ove rečenice je izgovarao monstrum iz Gradačaca dok je ubijao

JE L’ GLEDATE? Ove rečenice je izgovarao monstrum iz Gradačaca dok je ubijao

PRE nego što je presudio sebi, serijski ubica iz pakla Nermin Sulejmanović (35) zavio je juče Gradačac u Bosni i Hercegovini u crno. Najpre je, prenoseći uživo na “Instagramu”, pred očima rođene ćerkice, ubio svoju nevenčanu suprugu Nevzetu Hećimović, koju je prethodno zlostavljao, jer ga je prijavila za nasilje. Na jezivom snimku čuje se dečji plač, dok se na sve strane videla krv.

12. 08. 2023. u 07: 18

Originalni tekst