Vremenske prilike i stanje na putevima 12.01.2018. (SRB)

8

Prema rečima meteorologa vozače će danas zbog kiše pratiti mokri i klizavi kolovozi, a voda koja popunjava sve neravnine i druga oštećenja dodatno je opasna. Vlažni kolovozi u mnogome mogu otežati vožnju i povećati broj saobraćajnih nezgoda, zato smanjite brzinu, držite rastojanje između vozila i poštujte saobraćajne propise. Vozite soprije i na Đerdapskoj i Ibarskoj magistrali, pored Drine, zapadne i južne Morave, a posebno na putevima u planinskim predelima gde su mogući odroni. Prohodnost na autoputevima i državnim putevima I i II reda je dobra, a saobraćaj se odvija bez zastoja.
Snežne padavine u planinskim predelima dodatno mogu da ugroze bezbednu vožnju, a podsećamo vozače da su van naseljenog mesta u obavezi da pored zimskih pneumatika
poseduju i lance za sneg.
PROGNOZA VREMENA: Oblačno, mestimično sa slabom kišom, na planinama, a uveče i tokom noći u Timočkoj Krajini sa snegom. Vetar slab i umeren, na istoku povremeno jak, severoistočni i istočni. Uveče i tokom noći vetar u skretanju na jugoistočni, u košavskom području jak, povremeno i olujni. Najviša dnevna od 4 °C do 7 °C.
NAJAVE I NAJAKTUELNIJE IZMENE U SAOBRAĆAJU:
Završeni su radovi na deonici Avalski put – Popović. Zbog radova na redovnom održavanju puta (drž. puta IIB reda br. 343) koji vodi od centra Velike Moštanice do raskrsnice sa ibarskom magistralom, saobraćaj će se do 02.02.2018.g odvijati usporeno naizmeničnim propuštanjem vozila prema uputstvima odgovarajuće saobraćajne signalizacije.
Od 09.01.2018.godine od 07.00 časova do 31.01.2018.godine do 18.00 časova na državnom putu I A reda broj 1, deonica Tošin bunar – petlja Beograd, u pravcu Beograd –
Dobanovci, izvodiće se radovi na demontaži stare havarisane zaštitne ograde za vozila, uređenju bankine – zelenog pojasa i montaži nove sigurnosne ograde za vozila. U toku izvođenja radova za saobraćaj će biti zatvorena zaustavna (desna) saobraćajna traka, u potezima ne većim od 1.5km.
Od 09. do 20.01.2018.g,. u periodu od 08 do 17 č, zbog radova na asfaltiranju kolovoza,
saobraćaj će biće obustavljen na putu između Stojnika i Ralje (drž. putu II B reda br. 349).
Do 12.01.2018.g. zbog radova na presflačenju novim slojem asfalta u centru Batajnice u ul. Carice Jelene u dužini od 650m do pruge, saobraćaj će se odvijati usporeno, naizmeničnim propuštanjem vozila prema privremenoj saobraćajnoj signalizaciji.
Do 15.01.2018.g, u vremenu od 07 do 16č, na auto-putu (drž. putu I A reda broj 1), na
između isključenja “Tošin bunar” i isključenja “Sava centar” u pravcu ka Niš, zbog radova na popravljanju havarisane zaštitne ograde, uređenju bankine i radova u zelenom pojasu za saobraćaj će biti zatvorena zaustavna traka u deonicama koje nisu duže od 1,5 km.
U toku su radovi na raskrsnici na ulazu u mesto Veliko Gradište (drž. putu I B reda br 34.). Saobraćaj se odvija prema uputstvima privremene saobraćajne signalizacije.
Do 30.03.2018. g, zbog radova na kružnom toku u mestu Mol a u ukviru radova na sanaciji crnih tačaka saobraćaj će biti usporen (drž.putu II A reda br 102.).
Klizište na putu Vlase – petlja „Vranje jug“, u mestu Pržar. Alternativnih putnih pravaca nema. Do klizanja je došlo usled pucanja vodovodnih cevi u kosini puta.
Saobraćaj se odvija naizmenično po postavljenoj privremenoj saobraćajnoj signalizaciji.
Očekivani rok normalizacije saobraćaja je do kraja zimske sezone.
Završeni su radovi na izgradnji petlje „Nova Pazova“. Uklonjena je privremena saobraćajna signalizacija i uspostavljeno je redovno odvijanje saobraćaja na auto-putu, Beograd-Novi Sad, u oba smera, u zoni nove petlje Nova Pazova. Takođe je u saobraćaj pušten i nadvožnjak u okviru petlje „Nova Pazova“, pa je normalizovan saobraćaj na lokalnom putu Nova Pazova – Stari Banovci.
INFORMACIJE SA NAPLATNIH STANICA :
Prema poslednjim informacijama dobijenih od JP “Putevi Srbije” nema zadržavanja na naplatnim stanicama. Učesnici u saobraćaju se putem portala postavljenih na auto-putevima redovno obaveštavaju o eventualnim zadržavanjima na naplatnim stanicama.
INFORMACIJE SA GRANIČNIH PRELAZA:
Prema podacima Uprave granične policije RS, na našim graničnim prelazima, na putničkim terminalima zadržavanja su do 30 min. Često dolazi do formiranja dužih kolona vozila na ulazu i na izlazu iz Mađarske, tada zadržavanja mogu biti višesatna i duža u odnosu na zadržavanje koje vozače očekuje na našim graničnim prelazima. Vreme zadržavanja na graničnim prelazima je relativno i često promeljivo.
Izvor: AMSS

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Original Article