Vremenske prilike i stanje na putevima 11.01.2018. (SRB)

10

Saobraćaj se odvija umerenim intenzitetom u većini krajeva Srbije. Vetar je u košavskom području slabiji u odnosu na prethodni dan, ali su udari i dalje povremeno jaki zbog čega se savetuje oprezna vožnja. Promena vremena koju meteorolozi najavlju donosi kišu i mokre kolovoze. Kiša pored mokrih kolovoza uvek donosi i smanjenu vidljivost, što u pojedinim krajevima Srbije može stvarati probleme. Trenuto saobraćaj usporava magla koja smanjuje vidljivost preko planinskih prevoja, ima je U Požeškoj kotlini, Sjeničko-Pešterskoj visoravni i dolini Timoka. Svi putevi koji vode ka zimskim turističkim centrima su prohodni, a oprezna vožnja potrebna je zbog poledice koja se javlja u višim predelima ali i na ostalim putevima gde je kolovoz vlažan a temperature niske. Magla, mokar kolovoz kao i poledica, razlog su da vozače upozorimo da brzinu i vožnju prilagode uslovima na putu, voze na bezbednom odstojanju od vozila ispred.
PROGNOZA VREMENA: Na zapadu, jugozapadu i jugoistoku jutro mestimično sa kratkotrajnom maglom. Tokom dana pretežno oblačno i malo hladnije, u Timočkoj Krajini, a ponegde u ostalim krajevima sa slabom kišom. Vetar slab i umeren, jugoistočni, u košavskom području ujutro jak sa olujnim udarima, tokom dana u slabljenju.
Najviša dnevna temperatura od 4 do 8 °C.
NAJAVE I NAJAKTUELNIJE IZMENE U SAOBRAĆAJU:
Dana 11.01.2018. godine od 07.00 do 16.00 časova zbog radova na postavljanju induktivnih petlji u kolovoz, saobraćaj će biti izmenjen na deonici Rača (Cerovac) – Markovac (Velika Plana), državni putu I B reda broj 27. Za vreme izvođenja radova saobraćaj će se odvijati jednom kolovoznom trakom, uz naizmenično propuštanje vozila.
Zbog radova na redovnom održavanju puta (drž. puta IIB reda br. 343) koji vodi od centra Velike Moštanice do raskrsnice sa ibarskom magistralom, saobraćaj će se do 02.02.2018.g odvijati usporeno naizmeničnim propuštanjem vozila prema uputstvima odgovarajuće saobraćajne signalizacije.
Od 09.01.2018.godine od 07.00 časova do 31.01.2018.godine do 18.00 časova na državnom putu I A reda broj 1, deonica Tošin bunar – petlja Beograd, u pravcu Beograd –
Dobanovci, izvodiće se radovi na demontaži stare havarisane zaštitne ograde za vozila, uređenju bankine – zelenog pojasa i montaži nove sigurnosne ograde za vozila. U toku izvođenja radova za saobraćaj će biti zatvorena zaustavna (desna) saobraćajna traka, u potezima ne većim od 1.5km.
Od 09. do 20.01.2018.g,. u periodu od 08 do 17 č, zbog radova na asfaltiranju kolovoza,
saobraćaj će biće obustavljen na putu između Stojnika i Ralje (drž. putu II B reda br. 349).
Od 09. do 11.01.2018.g, u vremenu od 08 do 17 časova, zbog radova na uređenju bankina
i ulaza u mesto Popović na abvalskom putu. Saobraćaj će za vreme radova biti usporen i
odvija će se naizmeničnim propuštanjem vozila prema uputstvima privremen saobraćajne
signalizacije (drž. putu II B reda br 350).
Do 12.01.2018.g. zbog radova na presflačenju novim slojem asfalta u centru Batajnice u ul. Carice Jelene u dužini od 650m do pruge, saobraćaj će se odvijati usporeno, naizmeničnim propuštanjem vozila prema privremenoj saobraćajnoj signalizaciji.
Do 15.01.2018.g, u vremenu od 07 do 16č, na auto-putu (drž. putu I A reda broj 1), na
između isključenja “Tošin bunar” i isključenja “Sava centar” u pravcu ka Niš, zbog radova na popravljanju havarisane zaštitne ograde, uređenju bankine i radova u zelenom pojasu za saobraćaj će biti zatvorena zaustavna traka u deonicama koje nisu duže od 1,5 km.
INFORMACIJE SA NAPLATNIH STANICA :
Prema poslednjim informacijama dobijenih od JP “Putevi Srbije” nema zadržavanja na naplatnim stanicama. Učesnici u saobraćaju se putem portala postavljenih na auto-putevima redovno obaveštavaju o eventualnim zadržavanjima na naplatnim stanicama.
INFORMACIJE SA GRANIČNIH PRELAZA:
Prema podacima Uprave granične policije RS, na našim graničnim prelazima, na putničkim terminalima zadržavanja su do 30 min. Zadržavanja za teretna motorna vozila na izlazu iz Srbije na GP „Kelebija“ su 90 min. Često dolazi do formiranja dužih kolona vozila na ulazu i na izlazu iz Mađarske, tada zadržavanja mogu biti višesatna i duža u odnosu na zadržavanje koje vozače očekuje na našim graničnim prelazima. Vreme zadržavanja na graničnim prelazima je relativno i često promeljivo.
Izvor: AMSS

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Original Article