Vremenske prilike i stanje na putevima 10.04.2018. (SRB)

3

Pretežno sunčano i toplo, samo ujutru na severu uz više oblačnosti ponegde sa kratkotrajnom kišom. Vetar slab i umeren, uglavnom južni i jugozapadni. Najviša dnevna temperatura od 21 °C do 26 °C. Podsećamo vozače da po zakonu od 1. aprila, više nisu u obavezi da koriste zimsku opremu.

Danas se ponovo otvaraju škole posle kraćeg uskršnjeg raspusta, ali i za mnoge prvi radni dan posle prazničnog produženog vikenda donosi uobičajeno veći broj vozila i pojačan saobraćaj unutar gradova, a posebno u onom periodu jutarnjih i popodnevnih špiceva kada se na gradskim saobraćajnicama, ali i na njihovim prilaznim putevima formiraju kolone vozila zbog kojih je potrebno dodatno stpljenje. Vozače će danas van gradova i naseljenih mesta pratiti umeren intezitet saobraćaja, ali i dobra
prohodnost puteva I i II reda. Slično je i na auto-puteva, a bez zadržavanja prolazi se i na naplatnim rampama.

Najave i najaktuelnije izmene u saobraćaju:
Normalizovan je saobraćaj na državnom putu II A reda broj 215, deonica Kruševac- Đunis-Deligrad, u mestu Đunis, posle izlivanja reke Južne Morave.

Potpuna normalizacija saobraćaja najavljena je od 12.04.2018.g. na delu putu koji od Dudovice vodi do Latkovići (drž. putu II B reda broj 362), na deonici novoizgrađenog prelaza preko auto-puta E-763 (mosta 9.). Od ovog perioda uspostavlja se dvosmerni režim odvijanja saobraćaja, bez naizmeničnog propuštanja vozila. Na ovoj deonici potrebno je prilagoditi brzinu postavljenom ograničenju, jer je na njoj predviđeno kretanje kamiona i radnih mašina sve do završetka Auto-puta E-763, deonice Lajkovac – Ljig.

Od 10. do 14.04.2018. g., u periodu od 07č. do 15č, biće izmenjen saobraćaja, na putu između Stojnika i Ralje ( drž. putu II B reda br. 349.), zbog radova na uređenju bankina. Za vreme radova saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila.

Do 17.04.2018. g., u vremenu od 08č do 14 č, zbog radova na delu drž. puta u gradskom delu (I A reda broj 1.), od „ Dušanovca “ do petlje „Lasta“, u smeru od Beograda ka Nišu biće povremeno zatvarana krajnja (preticajna) leva saobraćajna traka.

Od 10.04. do 20.06.2018. g, izvodiće se radovi na pojačanom održavanju na državnom putu I B reda broj 23, na deonici Pakovraća – Kratovska stena. Za vreme izvođenja radova saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila uz upotrebu semafora. Učesnici u saobraćaju mogu koristiti i alternativne putne pravce preko Markovice i preko Guče.

Od 29.03.2018. godine do 13.04.2018.godine izvodiće se radovi na redovnom održavanju na državnom putu I B reda broj 23, deonica Zlatibor-Rzav, Krst-Jokina ćuprija. Za vreme izvođenja radova, saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila.

Od 29.03.2018. g. Počeli su radovi na popravci pločastog propusta na putu između Alibunara i Plandišta kod mesta Lokve (drž. putu II A reda br. 132). Za vreme radova, saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila. Radovi će trajati 45 dana, ukoliko vremenski uslovi to dozvole i obezbeđeni su adekvatnom saobraćajnom opremom i signalizacijom.

Na deonici puta Preševo – Depce, aktivirano je klizište zbog čega je došlo je do klizanja zemlje na kolovoz, pri čemu je zauzet deo kolovozne trake zbog čega se saobraćaj odvija naizmenično jednom kolovoznom trakom uz postavljenu privremenu saobraćajnu signalizaciju.

Do 10.04.2018.g, u periodu od 08.00 do 14.00 časova, izvodiće se radovi na sadnji biljnog materijala i postavljanju nosača za saksije na delu državnog puta IA reda broj 1 (gradski deo), na deonici od petlje ,,Omladinskih brigada“ do petlje ,,T6-skretanje za Novi Sad“, u smeru Beograd-Šid. Radovi se izvode u srednjem zelenom pojasu i u toku izvođenja radova saobraćaj se odvija neometano.

Počeli su pripremni radovi na rehabilitaciji mosta preko kanala DTD na Sentadrejskog mosta u Novom Sadu (drž. puta II B reda br.100). Saobraćaj se za sada odvija bez zastoja i bitnih izmena.

Od 15.03.2018. počeli su radovi na obilaznici oko Beograda na izgradnji leve kolovozne trake auto-puta (drž.put IA reda br,1.) na delu kod Ostružničke petlje na mestu gde se obilaznica ukršta sa novim Obrenovačkim putem (drž.put IB reda br.26.) U smeru ka Surčinu, iz pravca Bubanj Potoka kod isključenja za Beograd, na ostružničkoj petlji, sužena je leva saobraćajna traka. Sužena je i pristupna saobraćajnica obilaznici iz pravca Beograda ka Surčinu, gde je sužena prvo leva, a zatim i desna traka. Usporena vožnja očekuje vozače i iz pravca Obrenovca ka Beogradu u dužini od oko 300 m., na delu Ostružničke petlje, ispod savskog mosta, gde je u funkciji samo jedna saobraćajna traka. Predviđeno je da ovi radovi budu aktuelni do 01.07.2018.g.

Od 31.01.2018. g. izvodiće se radovi na zameni oštećenog asfalta na putu Beograd – Obrenovac – Šabac (drž. putu IB reda br. 26). Saobraćaj će se za vreme radova odvijati prema odgovarajućoj privremenoj saobraćajnoj signalizaciji, a saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila.

U toku su radovi na zameni asfalta od izlaza sa auto-puta do raskrsnice sa mestom Zaklopača, opština Grocka, (drž.puta II B reda broj 347 i IIA reda br. 156.). Za vreme radova saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila prema postavljenoj saobraćajnoj signalizaciji.

Od 16.01.2018.g, zbog izgradnje mosta na reci Cernici na između mesta “Gornja Badanja” i mesta “Zavlaka” na području opštine Loznica (drž. putu II A reda broj 137.) saobraćaj je obustavljen i preusmeren na put Zavlaka-Loznica-Šabac (drž. putevi: I B reda broj 27. i br.26).

U toku su radovi na raskrsnici na ulazu u mesto Veliko Gradište (drž. putu I B reda br 34.). Saobraćaj se odvija prema uputstvima privremene saobraćajne signalizacije. Na državnom putu II A reda broj 102, na kružnom toku u Molu, izvode se radovi na sanaciji crnih tačaka. Za vreme izvođenja radova postavljena je tipska saobraćajna signalizacija koja ne utiče na dvosmerno odvijanje saobraćaja. Do 15.05.2018.g

Neprohodni su sledeći putni pravci:
II B-374 Braničevo – Miljević – Zelenik
II A-137 Šabac – Volujac – Zavlaka – Banja Badanja – Krupanj – Gračanica.

Informacije sa naplatnih stanica:
Prema poslednjim informacijama dobijenih od JP “Putevi Srbije” nema zadržavanja na naplatnim stanicama.

Učesnici u saobraćaju se putem portala postavljenih na auto-putevima redovno obaveštavaju o eventualnim zadržavanjima na naplatnim stanicama.

Informacije sa graničnih prelaza:
Prema podacima Uprave granične policije RS, na putničkim terminalima naših GP, zadržavanja su do 30 minuta.Često dolazi do formiranja dužih kolona vozila na ulazu i na izlazu iz Mađarske, tada zadržavanja mogu biti višesatna i duža u odnosu na zadržavanje koje vozače očekuje na našim graničnim prelazima.Vreme zadržavanja na graničnim prelazima je relativno i često promeljivo.

Izvor: amss

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Original Article