DAN D za „delfine“. Vaterpolisti danas (18.30) u osmini finala 36. EP u Zagrebu igraju sa Francuskom. Za Nikolu Jakšića i drugove to je najvažnije utakmica na šampionatu, na kojem imaju velike ambicije. Ali, pre toga sinoć su morali da u poslednjem kolu grupe C druge divizije odmere snage sa nejakom Maltom – 21:4 (5:0, 6:1, 5:1, 5:2).

ВРЕМЕ ЈЕ ЗА РЕВАНШ: Ватерполисти данас играју осмину финала на Европском првенству

FOTO: VSS

– Vidi se po rezultatima da ne pripadamo ovoj donjoj grupi. Sada je na nama da se u utakmici sa Francuskom vratimo u top osam u Evropi. Spremali smo se za taj meč. Nadam se da smo spremni…Francuzi imaju određen sistem, drže se toga. Golman je odličan, centri takođe, za oba tima je to pravo finalni meč – naglasio je za sajt VSS selektor Uroš Stevanović.

Srbima je duel sa Maltežanima, koji su igrali bez kažnjenog Karilja i trojice bolesnih igrača, poslužio kao jači trening, da isprobaju neke taktičke varijante, ali i da se napadači raspucaju. Mada je teško motivisati se protiv dosta slabijeg protivnika, naši su se trudili da igraju jako, odgovorno i sada im sledi trenutak istine.

„Delfini“ su od prvog dana priprema isticali da za njih šampionat počinje od osminefinala. I ne pomišljaju da misle na četvrtfinale i na Mađare. Jer, na poslednjem Evropskom prvenstvu u Splitu dobro su se opekli, doživeli šokantan poraz od Francuza (9: 10) i na kraju se kući vratili kao deveti. Taj 4. septembar 2022 dugo neće da zaborave, ali zato imaju priliku da se revanširaju „trikolorima“.

– Želja da se revanširamo za Split nije mač sa dve oštrice. Sigurno je da smo motivisaniji da pokažemo da to nije realno stanje stvari. Bilo je iz ovog sastava igrača koji su bili na toj utakmici, znaju šta može da nas očekuje i kako treba da pristupe igri – podvukao je Stevanović.

Francuzi su dosta napredovali u poslednje dve godine, na Svetskom prvenstvu u Fukuoki bili su šesti, u četvrtfinalu tada umalo nisu iznenadili Špance (6:7). U Dubrovniku su pokazali da su neugodan protivnik, bez obzira što su izgubili od Crne Gore  (19: 20 posle peteraca), Hrvatske (7: 12) i Španije (6:9).

– Vidi se veliki uticaj pomoćnika Vjekoslava Kobešćaka. Igraju kao Jug, posebno u odbrani i naročito sa igračem manje. Znaju se lideri, Kruzija, Marzuki, sada je tu Bodegas. Tu je golman Fontani, iskusni su, u naletu – primetio je član stručnog štaba Stefan Ćirić.

SRBIJA – MALTA 21:4 (5:0, 6:1, 5:1, 5:2)

BAZEN: „Mladosti“ u Zagrebu. Gledalaca: 500. Sudije: Evers (Holandija) i Ćopić (Hrvatska). Igrač više: Srbija 3 (2) , Malta 2 (1). Peterci: Srbija 1 (1), Malta -.

SRBIJA: Filipović (14 odbrana), Mandić 1, Strahinja Rašović 3, Ranđelović 3, Lazić 1, Radulović 3 (1), Petar Jakšić 1, Nikola Jakšić 3, Vico 1, Milojević 4, Lukić, Viktor Rašović 1, Mitrović.

MALTA: Tanti (4 odbrane), Faruđal, Kačija 1, Bonavije, Muskat 1, Kutajar 1, Abela, Nikolaj Zemit 1, Daren Zemit, Azopardi, Busutil.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Originalni tekst