OFANZIVNI deo tima, vredan skoro pola milijarde evra (478 miliona prema specijalizovanom sajtu „Transfermarkt“), a golova nema. Sve granice apsurda probija reprezentacija Francuske na Evropskom šampionatu u Nemačkoj. „Petlovi“ su postali jedina selekcija u istoriji prvenstava koja je došla do četvrtfinala bez ijednog pogotka iz igre! A tamo ih čeka Portugalija, meč je na programu 5. jula u Hamburgu.

ВРЕДЕ ПОЛА МИЛИЈАРДЕ, А ПУЦАЈУ У ПРАЗНО: Французи до четвртфинала без гола из игре

FOTO: Tanjug/AP

U četiri susreta imali su sreću da Veber u prvom duelu sa Austrijom (1:1), a potom i Fertongen preksinoć (1:0) pogode sopstvenu mrežu. Zapravo, jedini igrač koji se upisao u strelce iz redova Francuske bio je kapiten Kilijan Mbape, ali se bele tačke u remiju protiv Poljske (1:1). Totalno jalova navala viđena je u duelu sa Holanđanima (0:0).

Selektor Didije Dešan izvršio je male izmene na megdanu osmine finala, a iako na terenu nije bilo pomaka, izrazio je zadovoljstvo.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

– Napredovali smo, a naši protivnici su bili jako oprezni. Uradili smo sve što smo mogli da stvorimo šanse, a imali smo ih više od Belgije, pa smo čekali onu pravu i pazili da ne upadnemo u zamku. Svidelo mi se to. Volim kada imamo mnogo šansi. Čak i kada ljudi očekuju da odemo u četvrtfinale treba ceniti momenat. Nismo samo pukli prstima i došli ovde. Čeka nas jako važna faza takmičenja. Autogol je bio, ali neko treba da šutne da bi se to dogodilo. Na Evropskom prvenstvu je veliki intenzitet – čini se da se nemušto brani Dešan i sam svestan da bi njegovi napadači trebalo da budu precizniji u gol-šansama.

U Kataru, u finalu Svetskog prvenstva 2022, špic Rendal Kolo Muani bio je tragičar, kada je promašio šansu u samom finišu drugog produžetka protiv Argentine, kod rezultata 3:3. Sada u Diseldorfu, ispao je junak uz veliku količinu sreće. Posle njegovog šuta Fertongen je savladao svog golmana.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

– Vrlo sam ponosan na ekipu i veoma zadovoljan utakmicom koju smo odigrali i koliko smo truda uložili. Uspeli smo da ne primimo gol i mislim da treba da mirno proslavimo pobedu i fokusiramo se na sledeću utakmicu – konstatovao je Kolo Muani, 25-godišnji as PSŽ.

Bolje je pogoditi kasno 

VEZISTA francuske reprezentacije Adrijen Rabio uživao je zbog pogotka, koji je stigao tek u 86. minutu.

– Kada je tako kasno postignut gol, osetite pravo olakšanje. Mogli smo i ranije da zatresemo mrežu i spasemo sebe tenzija, ali je ovo prava satisfakcija kada se postigne gol ovako kasno – kaže Rabio, 29-godišnji vezista Juventusa.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Originalni tekst