VIŠE javno tužilaštvo u Pančevu je danas donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv N.S. (29) iz Kusića zbog sumnje da je izvršio krivična dela teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja i nepružanje pomoći licu povređenom nezgodi.

ВОЗИО БЕЗ ДОЗВОЛЕ, ПА ПИЈАН УСМРТИО ПЕШАКА: Осумњиченом следи притвор

Foto: N. Skenderija/MUP

Osumnjičenom se stavlja na teret da se 3.februara u večernjim časovima u ul. Mirka Stankovića, kao učesnik u saobraćaju na putevima nije pridržavao saobraćajnih propisa i timeugrozio javni saobraćaj, te doveo u opasnost život i telo ljudi, usled čega je nastupila smrt pešaka M.U. (59) iz Kusića.

Postoje osnovi sumnje da je N.S. bez posedovanja vozačke dozvole i pod dejstvom alkohola upravljao neregistrovanim putničkim vozilom brzinom koju nije prilagodio noćnim uslovima vožnje u naseljenom mestu, te da je na kolovozu zbog toga udario pešaka, koji je od zadobijenih povreda preminuo.

Osumnjičeni se tereti i da je napustio mesto saobraćajne nezgode i ostavio bez pomoći povređenog koji je bio u neposrednoj opasnosti za život.

Nakon saslušanja osumnjičenog u Višem javnom tužilaštvu u Pančevu, predloženo je sudu  da se protiv N.S. odredi pritvor u trajanju do 30 dana zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticajem na svedoke i da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

Tužilaštvo će u daljem toku istrage ispitati svedoke i obaviti potrebna veštačenja.

BONUS VIDEO: AUTOBUS UDARIO AUTO KOJI JE POKOSIO PUTNIKE NA STANICI – Teška saobraćajna nesreća u Nišu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Originalni tekst