Dablinski muzej voštanih figura povlači figuru Šinejd O’Konor zbog kritika njene porodice i javnosti da uopšte ne liči na nju.

Mnogi bili šokirani u četvrtak kada je predstavljena ova voštana figura. Tim muzeja se sastao u petak ujutru i odlučio da ukloni voštanu figuru i priznao da „može bolje“, prenosi Gardijan,

„Stvorićemo figuru koja je tačna predstava pevačice.“

Govoreći u programu uživo na radiju RTE u petak, brat pevačice je rekao da nije bio ni obavešten da će ove nedelje biti otkrivena njena figura.

„Kada sam to juče video na internetu bio sam šokiran. Šinejd je uvek volela da izgleda dobro, i svakako jeste, i ako to treba da bude njena reprezentacija u njenim ranim dvadesetim kada je snimala ‘Nothing Compares 2 U’, onda je to užasno.”

O’Konor je predložio da bi bolji način da oda se počast njegovoj sestri bio postavljanje njene statue u Dablinu.

Rekao je da je posebno uznemirujuće govoriti o tom pitanju u petak, na prvu godišnjicu njene smrti u 56. godini.

„Izgubio sam sestru i to mi je važno. Pošto ona nije ovde da se brani ili govori u svoje ime, samo sam preuzeo na sebe da vas kontaktiram u vezi sa tim.“

Pedi Daning, direktor muzeja voštanih figura koji je rekao da je dugogodišnji prijatelj Šinejd O’Konor, izvinio se porodici i dodao da je vajar iz muzeja voštanih slika, PJ Herahti, isporučio figuru noć pre nego što je otkrivena.

„Umetnik je radio fantastičan posao prethodnih godina, ali se trenutno ne oseća dobro i penzionisan je. Kada sam video statuu, shvatio sam da to nije ono što smo od njega ranije dobijali. Ranije je radio fantastično“, dodao je direktor muzeja.

Prema njegovim rečima, figura će biti prepravljena.

Post Views: 8

Originalni tekst