JOŠ jednom su rukometaši Vojvodine dokazali da su neprikosnoveni u Srbiji. Novosađani su sinoć opravdali ulogu velikog favorita protiv Dinama (32: 22) i lako osvojili osmi Superkup. Nedavno su, uoči EP za rukometaše, dominantno trijumofali u Svesrpskom kupu. I tada su im „žrtve“ bili Pančevci.

ВОЈВОДИНА МНОГО ЈАКА: Новосађани освајањем Суперкупа за рукометаше доказали да су неприкосновени у Србији

foto miloš vukadinović

Da su mnogo jaki demonstrirali su novosadski crveno-beli sinoć na Banjici. Da povremeno nisu spuštali gas igrači Dinama bi doživeli još ubedljiviji poraz. Ovako čak mogu da kažu da su čak i časno izgubili.

– Odigrali smo jednu sjajnu utakmicu. Podelio sam minutažu i sačuvao ekipu. Igramo na svaka tri dana sa četiri jaka protivnika. Dinamo ima kvalitetnu ekipu i trenera te sa njima igrati nikad nije lako bez obzira šta rezultat pokazuje. Očekujem sve bolji i bolji Dinamo, Partizan takođe diže formu. Metaloplastika ima sjajan sastav i smatram da nismo toliko dominantni da možemo da se opuštamo, ali bih čestitao svojim momcima na osvajanju svih trofeja za 2023. godinu – ističe za sajt RSS strateg Vojvodine Boris Rojević.

Novosađani su već na startu meča čvrstom odbranom umirili protivnika, koji je prvi gol (Grozdanović) postigao u 11 minutu. U jednom trenutku Pančevci su se primakli na 7:9, da bi igrači Vojvodine pojačali ritam i početkom drugog dela vodili sa 18:9. Imali su i 29: 15, tako da su omogućili treneru Rojeviću da razigra sve igrača i da isproba neke kombinacije.

– Plan nam je bio da osvojimo sve trofeje u sezoni i taj cilj smo ostvarili. Srećni smo i zadovoljni. Pohvalio bih svoje saigrače na disciplini i ostvarenju rezultata, kao i što su mi pomogli da osvojim ovo priznanje – naglašava najkorisiniji igrač utakmice reprezentativac Vukašin Vorkapić.

S. K.

Foto M. Vukadinović

Paklen ritam

Šampiona Srbije očekuje paklen ritam. U 15. kolu Superlige, 10. februara na Banjici izlaze na megdan Partizanu. Samo tri dana kasnije, 13. u Švajcarskoj na startu grupe 3 druge faze Lige Evrope gostuju Kadetenu Šafhauzenu. Inače, imaju dva boda, koliko i Flensbirg, Silkeberg i Kadeten.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Originalni tekst