MERE bezbednosti u velikom broju ruskih regiona su pooštrene u pokušaju vlasti Rusije da spreče oružanu pobunu koju predvodi šef paravojne organizacije “Vagner” Jevgenij Prigožin.

ВОЈСКА РУСИЈЕ НА НОГАМА, ЧУВАЈУ ДРЖАВУ ОД ИЗДАЈИЦА: Пооштрене мере безбедности у великом броју руских региона

Foto: Profimedia/Ilustracija

Mere bezbednosti su posebno pojačane u oblastima između južnog grada Rostova na Donu i Moskve, javio je AP.

Mere bezbednosti pojačavaju se na brojnim ulazima u Moskvu na moskovskoj obilaznici, a posebno je postavljen kontrolni punkt sa bacačem granata i oklopnim transporterom na izlazu sa moskovskog kružnog puta u oblasti Jaseneva, izvestio je dopisnik RIA Novosti.

Bezbednosne snage su u blizini izlaza na moskovski obilazni put kod Jaseneva postavile automatski teški bacač granata, na toj lokaciji se nalazi i nekoliko kamiona i oklopnih transportera, a službenici saobraćajne policije zaustavljaju automobile i proveravaju dokumenta vozača, javlja dopisnik RIA Novosti.

U prestonici je obustavljen saobraćaj na reci Moskvi, preneo je AP. Policajci u pancirima i sa mitraljezima viđeni su blizu ulaza na glavni autoput koji povezuje Moskvu sa Voronježom i Rostovom na Donu.

Guverner Lipecke oblasti Igor Artamonov zamolio je stanovnike da ostanu kod kuće i da se uzdrže od putovanja.

Artamonov je napisao na Telegramu da su pripadnici “Vagnera” ušli u Lipecku oblast, ali da je “situacija pod kontrolom”. U susednoj Tambovskoj oblasti danas su otkazani masovni događaji, uključujući proslave mature.

Ministarstvo prosvete Rusije saopštilo je da se takve proslave odlažu do 1. jula u Moskvi, regionu oko glavnog grada i “brojnim drugim regionima u kojima su uvedene dodatne antiterorističke mere”.

Guverner Kaluške oblasti, koja se nalazi južno od Moskovske oblasti, rekao je da je ograničeno kretanje putevima u područjima na zapadnoj, južnoj i istočnoj granici Kaluške oblasti.

Guverner Kaluške oblasti Vladislav Šapša napisao je na Telegramu da bi ljudi trebalo da se “uzdrže od putovanja privatnim vozilom ovim putevima, osim ako je apsolutno neophodno”.

BONUS VIDEO: ZAŠTITA OD DRONOVA: Ruski specijalci čuvaju nebo iznad Sankt Petersburga

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Originalni tekst