Vojna, nezavisna komisija, veštačenje FBI – verzije “istine” o stradanju gardista bez epiloga

Gardisti Dragan Jakovljević i Dražen Milovanović stradali su u kasarni u Topčideru 2004. godine.

Vojna istraga utvrdila je 2004. da se radi o samoubistvu i ubistvu odnosno da je gardista Jakovljević pucao u gardistu Milovanovića a da je potom izvršio samoubistvo. Samo 10 dana posle pogibije gardista Vrhovna komanda vojske odlučuje da se osnuje Nezavisna komisija koju su činili eksperti i predstavnici tadašnjeg državnog vrha kako bi se utvrdile okolnosti ove tragedije. Na osnovu istih dokaza kojima je raspolagala i Vojna komisija, Nezavisna državna komisija utvrdila je da su gardisti ubijeni i da nalazi vojne istrage nisu tačni.

U slučaj se uključuje FBI.

Okružni sud u Beogradu obraća se Ministarstvu pravde SAD za pomoć. To ministarstvo predmet, odnosno dokaze, dostavlja šefu Odeljenja okruga Mičigen u SAD za forenzičku patologiju i medicinska istraživanja Ljubiši Dragoviću koji u SAD živi i radi već 30 godina i važi za jednog od najuglednijih stručnjaka.

O nalazima superveštačenja govorio je za Insajder bez ograničenja.

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.

Original Article