Prema pesmi Đorđa Balaševića snima se movie pod nazivom “Megdan”, a Vojin tumači glavnu ulogu kao što je to želeo kantautor. Ovu vest na svom Instagram nalogu podelio je Aleksa Balašević, sin novosadskog kantautora, koji je ujedno i producent filma.

Grad Beograd

Aleksa Balašević, sin Đorđa Balševića

– Vojin Ćetković je “Čovek sa Mesecom u očima”. Đoletova želja, velika… I jedina očigledno ispravna odluka. Rekao mi je: “Znaš kako, nije svet baš premali kao što nekom odgovara. A ni ja nemam vremena da zalazim da li bi neko sa nekog Grenlanda ili Seula to bolje izveo, Vojin je naš, pesma je naša, ja tog lika zamišljam tako, ne mogu drugačije. Teško je tu pesmu odslušati, a kamoli ulogu izvesti. Ćetko mi se uvek činio da one preteške stvari prihvata kao izazov, i da to posle ne prebacuje već čuva u nekom svom trofejnom folderu. On pogledom može svašta da proizvede, mislim da mu neće biti preterani agonize da proizvede i taj mesec. On je ogroman glumac ali pre svega je ono na šta ćeš veoma retko naletati, on je od onih ljudi sa kojima može čovek da sedne…- napisao je Aleksa ono o čemu je razgovarao sa svojim ocem dok je Đorđe bgio živ i nastavio:

– Uloga iz tatine pesme “Čovek sa Mesecom u očima”’ u filmu predstavlja ratnog veterana,  trenutnog, borilačkog trenera koji jedino u sportu vidi 1% želje za životom. U pesmi, knjizi i tatinoj, istinitoj, priči on ima različita zanimanja. Nije ovo samo filmska uloga već i most, most između svih gradova i država u regionu a i u svetu, most koji nosi poruku da je za normalnog čoveka svaki rat izgubljen… Od Vukovara discontinuance Hirošime, Bejruta… Nek barem na sekund umiri place a kamoli svet. Snimanje počelo u Srbiji, preko Slovenije završavamo u Moldaviji. Hvala svetskom reditelju i ko-producentu Todoru Čapkanovu na svemu- napisao je Aleksa Balašević. 

Na fotografijama koje je objavio vidi se da pored Vojina, ulogu u filmu ima i Viktor Savić. 

Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na 0648482459

Pratite nas na društvenim mrežama

Originalni tekst