Svetski lider u oblasti ranog razvoja, dr Gordon Njufeld, u saradnji sa Fondacijom Novak Đoković ovog oktobra posetiće naš region i sa zainteresovanom publikom održati niz razgovora na temu „Kako zadržati bliskost sa decom uprkos izazovima odrastanja?“. Vođena idejom da je briga o odrastanju dece jedan od koraka ka boljoj budućnosti za sve nas, Fondacija Novak Đoković već treću godinu zaredom organizuje dolazak vodećih stručnjaka iz ove oblasti, u cilju edukacije i podizanja svesti javnosti o temama razvoja dece i roditeljstva.

Nakon poseta dr Šefali i dr Gabora Matea, ove godine Fondacija nastavlja svoj program „Razgovori o roditeljstvu“ gostovanjem dr Gordona Njufelda, koji će pružiti korisne savete kako da prevaziđemo brojne izazove roditeljstva kroz različite faze odrastanja dece, kao i šta je najvažnije u odnosu koji gradite sa decom. U okviru svoje posete regionu dr Gordon Njufeld, koautor bestselera „Budite oslonac svojoj deci“ i renomirani stručnjak za dečji razvoj, održaće razgovore sa publikom u Beogradu (4. oktobra), Sarajevu (9. oktobra), Banja Luci (11. oktobra), Zagrebu (13. oktobra) i Ljubljani (15. oktobra). Mesto i vreme održavanja svih susreta sa dr Gordonom Njufeldom dostupni su na sajtu Fondacije Novak Đoković

Tokom ovih razgovora, dr Njufeld će obraditi ključne teme vezane za roditeljstvo, izazove odrastanja, uključujući očuvanje bliskosti između roditelja i dece, privrženosti kao ključa svakog odnosa, značaja uloge roditelja u odnosu na ulogu vršnjaka, kao i načine na koje možemo adekvatno odgovarati na potrebe i zahteve deteta. 

Osim razgovora sa dr Njufeldom, zainteresovani će imati mogućnost da u dodatnom terminu, 6. oktobra u Beogradu, učestvuju i u celodnevnom interaktivnom predavanju sa ovim eminentnim stručnjakom. Ovaj ekskluzivni seminar namenjen je roditeljima, kao i stručnjacima koji se bave psihološkom podrškom deci i roditeljima, te onima čija profesija uključuje rad sa decom. Interaktivno predavanje je predviđeno za manju grupu učesnika, kako bi bila omogućena efikasnija komunikacija sa dr Njufeldom i detaljnija obrada tema koje su u fokusu njegovog rada.

„Verujem da su učenja dr Gordona Njufelda vrlo značajna za naše društvo. Bliskost deteta sa roditeljem je ključ zdravog razvoja, a ona se u ovoj kulturi brzog življenja gubi. Raduje me što ćemo imati priliku da učimo od čoveka koji je svoj život posvetio izučavanju razvoja deteta i što ima institut koji je specijalizovan na tu temu“, istakla je Jelena Đoković, suosnivačica i globalna direktorka Fondacije Novak Đoković.

Dr Gordon Njufeld je široj javnosti poznat i kao mentor Gabora Matea,  a u svojoj karijeri, koja traje više od 40 godina, radio je kao klinički psiholog sa decom, omladinom i njihovim porodicama. Podsećajući na reči ovog priznatog stručnjaka da „deca nikada ne smeju da rade za našu ljubav, ona treba da se odmaraju u njoj”, Fondacija Novak Đoković najavljuje njegova predavanja po gradovima našeg regiona.

Više informacija o razgovorima sa dr Gordonom Njufeldom možete pronaći na sajtu Fondacije Novak Đoković, odakle takođe možete pristupiti i sajtu tickets.rs kako biste nabavili karte za ovaj jedinstveni susret.

Post Views: 12

Originalni tekst