Novo umetničko delo oplemenjuje javni prostor Užica

Naši vodeći street art umetnici TKV, Jana Danilović i Endo, udružili su ponovo svoje kreativne talente u okviru projekta „Svet kakav želiš“ koji realizuje kompanija A1 Srbija i oslikali mural, koji se nalazi na Tehničkoj školi na Trgu Svetog Save 34. Oslikavanje murala u Užicu realizovano je uz podršku kulturnog centra Silosi Beograd i neprofitne organizacije Gaia pokret.

Nakon Beograda, Novo Sada i Čačka, ova grupa umetnika, čiji radovi imaju priznanja širom sveta, oslikala je novi mural kojim su dali svoj doprinos autentičnom vizuelnom identitetu Užica i doprineli tome da umetnost bude dostupna svakom prolazniku. Ovaj kolektivni rad impozantnih dimenzija nas podseća na društveno odgovorne i aktuelne teme, spajajući umetnost i aktivizam.

U svojim simboličnim prikazima, umetnici su izrazili svoje viđenje o važnosti zaštite životne sredine, dostupnosti obrazovanja za sve, adekvatnoj podršci javnog zdravlja i kulturi kao sastavnom delu našeg života. Upravo ove vrednosti A1 Srbija promoviše i podržava putem svoje društveno odgovorne platforme Svet kakav želiš, dok je projekat oslikavanja murala realizovan u saradnji sa neprofitnom organizacijom Gaia pokret koja vodi beogradske Silose gde je i predstavljen prvi mural u okviru ovog projekta u julu 2022. godine.

Gaia pokret je Silose razvio kao jedinstveni kulturni centar koji je za samo godinu dana uspeo da transformiše staru industrijsku zonu u centralno mesto jedne šire društvene scene koja okuplja umetnike, ekologe, sportiste, naučnike, muzičare i vrlo aktuelne muraliste.

Svet kakav želiš je vizija sveta kojem A1 teži i ka kojem su usmerene sve društveno odgovorne aktivnosti kompanije. Kroz ovaj projekat A1 podržava održive, inovativne i društveno korisne projekte, ideje i inicijative u oblastima javnog zdravlja, obrazovanja, ekologije i kulture.

Post Views: 54

Originalni tekst