Lokalna vlast u Sremskim Karlovcima je ipak odustala je od povećanja dnevnice članovima Komisije za planove sa 3.000 na 12.000 dinara.

I pored objašnjenja predsednika Skupštine opštine Sremski Karlovci, Bobana Petkovića, da niko neće da radi za male pare, članovi komisije za planove primaće naknadu u iznosu od 6 hiljada dinara.

Portal 021.rs je u martu ove godine pisao o ovoj zamisli da članovi Komisije za planove u Sremskim Karlovcima, tela koje razmatra urbanističku plansku dokumentaciju u ovom mestu, primaju dvostruko veće naknade za svoj rad koje bi po iznosu premašivali naknade članova iste komisije u Novom Sadu.

Komisija za planove je lokalno telo opštine ili grada koje čine ga predsednik, zamenik, članovi komisije i sekretar.

Komisija se sastaje se po potrebi razmatranja akata u procesu donošenja. Članovi komisije imaju pravo na naknadu po sednici, čiju visinu propisuje lokalna samouprava.

Upravo je lokalna samouprava Sremskih Karlovaca, u kojoj se, u odnosu na Novi Sad, obavlja značajno manje urbanističkog planiranja, odlučila da članovi Komisije za planove treba da zarađuju više.

Međutim od planiranih “motivacionih” 100 evra za članove komisije se odustalo i to putem amandmana koji je podneo odbornik iz reda SNS, Lazar Pavlović.

U amandmanu se navodi da je cilj izmene “obezbeđenje celishodnog rada komisije u skladu sa racionalnim utroškom opredeljenih budžetskih sredstava”.

Izvor: 021.rs

700.000 kvadrata vinograda u Sremskim Karlovcima će nestati zbog proširenja industrijske zone

Original Article

(Visited 5 times, 1 visits today)