BEOGRAD, 9. decembar 2020, (Njuz)- Poznati domaći kantautor Vlado Georgiev i zvanično je postao epidemiolog nakon što je pogledao film “Contagion” iz 2011. godine sa Metom Dejmonom, Gvinet Paltrou i Džadom Louom u glavnim ulogama.

Georgiev je titulu epidemiologa dobio od Medicinskog fakulteta u Beogradu, koji je za jedan od osnovnih preduslova za postajanje epidemilogom uveo gledanje ove realistične drame Stivena Soderberga.

-Pre gledanja filma sam znao koliko i svaki prosečan građanin, a sada sa sigurnošću mogu da tvrdim da sam jedan od najeminentnijih stručnjaka u polju virusologije i pandemije. Preporučio bih svim epidemiolozima da pogledaju ovaj napeti triler inače nikad neće shvatiti viruse i pandemije, poručio je dr Georgiev.

Medicinski fakultet u Beogradu kaže da je gledanje filma gde između ostalih glumi i Lorens Fišburn (Morfeus iz Matriksa) sada dovoljno za diplomu fakulteta i da je svako ko pogleda film dovoljno stručan da može da ponese titulu eksperta na polju epidemiologije.

-Studiranje virusologije predugo traje na našem fakultetu, a praktično sve što je bitno imate u ovom filmu, gde između ostalih glumi i Kejt Vinslet. Neki ljudi koji bi hteli da postanu stručnjaci za viruse možda nemaju vremena da studiraju godinama, potom idu na praksu ko zna koliko dugo, i usavršavaju se zatim godinama. Zato smatramo da je sasvim dovoljno da izdvoje 125 minuta, koliko traje ovaj film bez odjavne špice i automatski će znati sve što je potrebno da se zna za diplomu epidemiologa, kaže se u saopštenju Medicinskog fakulteta.

Prema nezvaničnim saznanjima, Vlado Georgiev je nakon gledanja filma počeo sa sintetisanjem sopstvene vakcine protiv korone koju će ponuditi kao pandan Pfizerovoj i Oksfordskoj vakcini.

Viktor Marković

The post Vlado Georgiev dobio zvanje epidemiologa nakon pogledanog filma “Contagion” appeared first on Njuz.net.

Original Article