Skupština Srbije imenovala je deset članova Nadzornog odbora za izbornu kampanju koji će, kako se navodi, pratiti predizborne aktivnosti i ukazivati na nepravilnosti u postupanju učesnika u izbornom postupku.

Među deset članova Nadzornog odbora koje je Skupština Srbije imenovala, nalaze se i glumac iz redova SNS Svetislav Bule Goncić i voditeljka RTS i kuma bivše državne sekretarke Biljane Popović Ivković, Ivona Pantelić.

Članovi Nadzornog odbora prate predizborne aktivnosti i ukazuju na nepravilnosti u postupanju učesnika u izbornom postupku.

Odluka o formiranju Nadzornog odbora za izbornu kampanju doneta je 14. februara, a aktivnosti stranaka, kandidata za narodne poslanike i javne medijske servise pratiće, između ostalih, i v.d. upravnika Narodnog pozorišta Svetislav Bule Goncić.

Godinama unazad poznati glumac podržava Srpsku naprednu stranku, a u na prethodnim izborima bio je na listi naprednjaka za odbornika u beogradskoj Skupštini. Za Vučića je govorio da je “nastavljač promena 5. oktobra”.

-Mislim da cilj mojih aktivnosti nije dobijanje bilo kakve funkcije. Na kraju krajeva, cilj svih nas na ovoj listi je da se unapredi život u Beogradu, a ne lična pozicija – govorio je Goncić nakon što je obelodanjeno da će biti na listi naprednjaka u Beogradu.

Odluka
Foto: Printscreen

Uz Goncića, aktivnosti medija pratiće i voditeljka RTS Ivona Pantelić, kuma bivše državne sekretarke MUP Biljane Popović Ivković, kao i profesorka nemačkog jezika Jelena Milenković Orlić, pomoćnica ministarke turizma.

Imenovani su i ekonomista iz SPS-a Marjan Jovanović, pravnici Boris Bajić, Ridvan Redžepi i Samra Fetahović, te redovni profesor univerzitat Branko M. Rakić, savetnik za pravna pitanja Miodrag Savović, kao i i prvak Opere Aleksandar Stamatović.

Kako se navodi, pet kandidata je predložio parlament, odnosno poslaničke grupe, a pet Vlada Srbije.

Stranke se pred izbore otimaju za podršku poznatih ličnosti da sebi poboljšaju rejting

Izvor:Nova

Original Article

(Visited 1 times, 1 visits today)