Vlada Srbije usvojila program za subvencije turizmu u vrednosti 150 miliona dinara

Vlada Srbije usvojila je danas program za podršku turizmu u vrednosti 150 miliona dinara, saopštilo je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija.

Vlada Srbije Foto: Srđan Ilić
Vlada Srbije Foto: Srđan Ilić

Na osnovu tog Program rasporeda i korišćenja subvencija za podršku radu turističkih agencija organizatora turističkih putovanja zbog poteškoća u poslovanju prouzrokovanih epidemijom bolesti kovid19, Ministarstvo je odmah raspisalo javni poziv za dodelu subvencija, koji je otvoren do 4. decembra.

Ministarka Tatjana Matić je rekla da očekuje da će uskoro biti razmatrana i inicijativa resornog ministarstva za smanjenje poreza na dodatu vrednost u ugostiteljstvu.

"S obzirom na štetu koju je turistički sektor pretrpeo važno je da reagujemo brzo, kao i sa prethodnim merama olakšice, i da podržimo turizam naročito imajući u vidu da je u pitanju jedna od naših najperspektivnijih privrednih grana", istakla je Matić.

Izvor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.

Original Article