Vlada Srbije: Sve dosadašnje epidemiološke mere ostaju na snazi

Vlada Srbije, na preporuku Kriznog štaba za zaštitu zdravlja stanovništva od zarazne bolesti kovid-19, donela je na današnjoj sednici odluku da sve dosadašnje mere ostanu i dalje na snazi.

Vlada Srbije Foto: Srđan Ilić
Vlada Srbije Foto: Srđan Ilić

"Odluka o zadržavanju mera odnosi se na obavezan PCR test za ulazak u zemlju, kao i na rad ugostiteljskih objekata do 20 časova. Prodavnice prehrambene robe i dalje će raditi do 21 sat", saopšteno je iz Vlade.

U saopštenju se navodi da na snazi ostaje i odluka o zabrani okupljanja više od pet ljudi, kao i obavezno nošenje maski u zatvorenom prostoru.

"Na osnovu epidemiološke procene, odlučeno je da nastava u osnovnim i srednjim školama bude nastavljena od 18. januara 2021. godine, po dinamici po kojoj se odvijala u septembru", jedna je od Vladinih odluka.

Srednjoškolci će pohađati nastavu svake druge nedelje i to po pola odeljenja u smeni, a osnovci će ići u školu svaki drugi dan, dodaje se.

Izvor: Insajder

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.

Original Article