Vlada Srbije: Formirana Radna grupa za kompletnu proveru biračkog spiska

Članovi vladine Radne grupe za saradnju sa OEBS i Kancelarijom te misije za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR) obavestili su danas predstavnike političkog sektora Delegacije EU u Srbiji, da je formirana Radna grupa za proveru kompletnog biračkog spiska.

Vlada Srbije Foto:Insajder
Vlada Srbije Foto:Insajder

Kako je saopšteno iz Vlade Srbije, na sastanku je nastavljeno razmatranje pitanja izborne administracije i rada Republičke izborne komisije, načina definisanja učešća nacionalnih manjina u izbornom procesu i radu medija u vreme predizborne kampanje.

"Članovi Radne grupe izvestili su predstavnike Delegacije EU da je dokument o analizi predloženih mera za unapređenje izbornog procesa završen i predstavljen nevladinom sektoru, kao i da je oformljena Radna grupa za kompletnu proveru biračkog spiska", stoji u saopštenju.

Dodaje se da je na sastanku zaljučeno da će Radna grupa započeti sa primenom prioritetnih preporuka OEBS uz nastavak redovnih konsultacija sa tom organizacijom.

Izvor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.

Original Article