Vlada potvrdila odluku Kriznog štaba: Ugostiteljski objekti i prodavnice za vikend rade do 20 sati

Vlada Republike Srbije usvojila je na današnjoj sednici izmenjenu Uredbu o sprečavanju i suzbijanju zarazne bolesti kovid19, kojom je omogućen rad do 20 sati trgovinskim i ugostiteljskim objektima tokom predstojećeg vikenda (26. i 27. decembar).

Beogradske ulice tokom epidemije koronavirusa, avgust 2020. Foto: Srđan Ilić
Beogradske ulice tokom epidemije koronavirusa, avgust 2020. Foto: Srđan Ilić

Ovom odlukom omogućen je rad do 20 sati trgovinskim i ugostiteljskim objektima, uz povećanu kontrolu poštovanja epidemioloških mera. Novim merama obuhvaćeni su zatvoreni trgovinski centri i slični objekti u kojima se obavlja delatnost trgovine na malo, a čija je površina veća od 300 kvadratnih metara. U tom prostoru maksimalan broj posetilaca ograničava se na jednog posetioca na devet kvadratnih metara", navodi se u saopštenju Vlade.

Dodaje se da će redari biti u obavezi da kontrolišu poštovanje epidemioloških mera u objektima, koje se odnose nošenje maski, držanje fizičke distance i broj dozvoljenih posetilaca.

Navodi se da će na terenu biti angažovan povećan broj sanitarnih inspektora, koji će kontrolisati poštovanje mera u objektima i hotelima, naročito na Kopaoniku i Zlatiboru.

Izvor: Insajder

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.

Original Article