Viši sud oslobodio Dejana Anđusa optužbi za iznudu

0
39

Viši sud oslobodio Dejana Anđusa optužbi za iznudu

Viši sud u Beogradu oslobodio je danas sportskog novinara i televizijskog voditelja Dejana Anđjusa optužbi da je pokušao da iznudi 30.000 evra od biznismena Milojice Markovića.

Izvor: Youtube: Dejan Anđus
Foto: Izvor: Youtube / Dejan Anđus

Kako je rečeno na izricanju presude u Palati pravde, Anđus nije kriv za iznudu odnosno za delo koje mu je bilo stavljeno na teret.

Anđus nakon izricanja presude nije želeo da daje izjave za medije, ali je njegova advokatica Vesna Golubović ocenila da je sud doneo jedinu ispravnu i zakonitu odluku.

Prema njenoj oceni, Anđus je bio izložen neosnovanom procesu i pravo je čudo da je takva optužnica i došla do suda.

Anđus je uhapšen 30. juna 2017. godine, a policija je objavila snimke na kojima od oštećenog preuzima koverat sa novcem. Novinar je u više navrata isticao da mu je cela afera nameštena iz političkih razloga. On je optuživao svog, kako je tvrdio, bivšeg prijatelja, predsednika Srbije Aleksandra Vučića, da stoji iza te afere jer je u svojim emisijama počeo da kritikuje vlast.

Izvor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.

Original Article