Viši sud: Određen pritvor bivšem zameniku načelnika SBPOК-a

Sudija za prethodni postupak Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg suda u Beogradu nakon saslušanja osumnjičenog doneo je rešenje kojim je Goranu Papiću određen pritvor do 30 dana, zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke, saopšteno je iz Višeg suda

Sud, presuda, ilustracija / Foto: Insajder
Sud, presuda, ilustracija / Foto: Insajder

Protiv ovog rešenja osumnjičeni i njegov branilac imaju pravo žalbe u roku od tri dana

“Osumnjičenom se stavlja na teret izvršenje krivičnog dela trgovina uticajem iz člana 366 Кrivičnog zakonika”, saopšteno je.

Goran Papić, bivši zamenik načelnika Službe za borbu protiv organizovanog kriminala uhapšen je juče zbog sumnje da je 15. aprila 2020. godine, koristeći svoj položaj rukovodioca u SBPOК-u, posredovao da se ne izvrši službena radnja koja bi se morala izvršiti, odnosno zahtevao od tadašnjeg rukovodioca u PU za grad Beograd da se licu koje je sada u pritvoru odmah vrati blindirano vozilo koje je od njega tada privremeno oduzeto. Istoga dana vozilo mu je vraćeno.

Kako pojedini mediji navode, blindirano vozilo je tada vraćeno Marku Miljkoviću, saradniku Veljka Belivuka osumnječenog za najteža krivična dela..

Goran Papić u javnosti je poznao kao policijski funkcioner koji je jako brzo napredovao u MUP-u za vreme dok je ministar bio Nebojša Stefanović. Ostavku je podneo samo nekoliko dana nakon što je na čelo ministarstva došao Aleksandar Vulin. Prema pisanju pojedinih medija, sada je zaposlen u Ministarstvu odbrane na čijem je čelu upravo Stefanović.

Inače, Papić u javnosti poznat i po incidentu na Voždovcu kada je vlasnik restorana Jahorina na Voždovcu tvrdio da su ga pretukli pripadnici policije koje je Goran Papić.

Nakon ovog incidenta, ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je krajem oktobra 2019. da su dvojica policijskih službenika udaljena sa posla do okončanja disciplinskog postupka koji je protiv njih pokrenut zbog utvrđivanja eventualne, nezakonite primene policijskih ovlašćenja na Voždovcu. Radi se o policijskim službenicima G.P. i T.A, a kako je tada saopšteno o tome je obavešten Sektor unutrašnje kontrole MUP-a. Mediji su tada preneli da je jedan od službenika ustvari zamenik načelnika SBPOK Goran Papić.

Tada je Insajderu rečeno da je slučaj u decembru 2019. prosleđen Višem javnom tužilaštvu koje od tada sprovodi predistražne radnje.

Izvor: Insajder

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.

Original Article