Viši sud: Određen pritvor bivšem načelniku UKP Beograd

Bivšem načelniku Kriminalističke policije Beograda, Iliji Milačiću, posle saslušanja je određen pritvor od 30 dana, saopštio je danas Viši sud u Beogradu.

Pritvor, Palata pravde / Foto: Srđan Ilić
Pritvor, Palata pravde / Foto: Srđan Ilić

Sudija za prethodni postupak je tu odluku doneo zbog sumnje da će Milačić "ometati postupak uticanjem na svedoke" i zbog "osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo".
Osumnjičeni i njegov branilac u roku od tri dana od prijema rešenja imaju pravo žalbe na tu odluku krivičnom vanpretresnom veću Višeg suda u Beogradu.
Sud je saopštio da se Milačić tereti za izvršenje krivičnog dela odvanja službene tajne, što je juče potvrdio i direktor policije Vladimir Rebić.
Milačić je pre četiti meseca, u novembru 2020. godine, zbog "postignutih rezultata u suzbijanju kriminaliteta i rasvetljavanju likvidacija" unapređen u Službu za kriminalističko-obaveštajne poslove UKP MUP.

Izvor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.

Original Article