Partizan i Mega igraju meč 17. kola ABA lige, a prenos te utakmice, na kojoj se oba kluba opraštaju od svog Dejana Milojevića, prerano preminule legende srpske košarke, možete da pratite uz portal „Novosti“.

ВИШЕ ОД ИГРЕ, ПАРТИЗАН - МЕГА: Невероватна дешавања у Арени!

FOTO: M. Vukadinović

KK Partizan – Mega 59: 39

Kraj poluvremena! Kakva deonica Partizana – 34: 13 ju je dobio domaćin, koji na velikom predahu vodi sa 59: 39. Partizan je za dva poena šutirao sa nestvarnih 70,6% uspešnosti, a maltene isto tako i a tri – 9/13, odnosno 69,2%. Apsolutni junak utakmice je Džejms Naneli sa sedam trojki iz devet pokušaja (21 poen za 14 minuta igre), dok su Kaboklo i Doužer (imao sjajnu asistenciju iz odbrane, uz piruetu) postigli po šest. Kod Mege se istakao Uroš Plavišić sa 15 poena, dok je Iljasoglu posle ranih trojki zastao na osam poena, a Jelavić dogurao do sedam.

19′ – Naneli ne samo da pogađa koš, već i pronalazi saigrače odlično, Smailagić hvata loptu u letu i poentira, 54: 37 za Partizan. Kakva četvrtina crno-belih…

17′ – Neverovatni Naneli… 50: 36 donosi svojom šestom trojkom (iz sedam šuteva)

16′ – Posle pet trojki u nizu, Naneli promašuje prvi put. ali, njegov tim, Partizan, vodi sa velikih, velikih 46: 33, jer je u međuvremenu Ponitka pogodio s distance, a Doužer za dva poena.

14′ – Šou Džejmsa Nanelija! Četvrta trojka iz četvrtog pokušaja, pa peta iz petog! Rezultat je 41: 31 i jedino što kvari ugođaj crno-belim navijačima je nezgodno „proklizavanje“ Zeka Ledeja. Ostao je jedno vreme na parketu, a onda se pridigao i napustio igru.

Foto: Printskrin/Arena sport

13′ – Najveća prednost Partizana, Trifunović asistira Kaboklu za zakucavanje, semafor pokazuje 35: 27. To je serija 10:1 kojom su izabranici Željka Obradovića otvorili drugu četvrtinu, za malo više od dva i po minuta.

12′ – Daleko bolji početak Partizana u drugoj, nego u prvoj četvrtini. Nova trojka Nanelija donosi 33: 27 domaćinu, posle čega nova izuzetno dobra odbrana crno-belih kvari planove suparnika i domaćin osvaja loptu.

11′ – Dobra odbrana crno-belih donosi im i oduzetu loptu i trojjku Nanelija – 28: 26.

Kraj prve četvrtine. Posle izuzetno emotivnih scena, a onda i zanimljivih deset minuta košarke, Mega vodi sa 25: 26.

10′ – Ne da se Mega. Vraća prednost na početku poslednjeg minuta uvodne deonice, 24: 26 je rezultat posle koša i dodatnog bacanja Plavšića.

9′ – Ledej pogotkom za dva, a onda Avramović slobodnim bacanjima, donose Partizanu preokret, 24: 23. Serija 4:0 posle Obradovićevog tajmauta.

8′ – Dve trojke su dali igrači Partizana, a sad drugu daju i igrači Mege, Jelavec za 20: 20. Tačnije, gosti dolaze i do treće – svoju drugu je upravo ubacio Iljasoglu, pa Željko Obradović, trener crno-belih, traži tajmaut, jer je rival napravio seriju od 6:0 i vodi 20: 23.

7′ – Iljasoglu nastavlja odličnu igru Mege, trojkom donosi +2 gostima posle pogotka Ledeja, ali em Kevin Panter na drugoj strani terena daje oba slobodna bacanja, em gosti prave prekršaj u napadu, em Naneli pogađa trojku – 20: 17

Najnovije fotografije „Novosti“ iz Arene, sa meča Partizana i Mege, pogledajte u novoj foto-galeriji:

6′ – Panter, Kaboklo, Ledej i Avramović su se pridružili Trifunoviću, jedinom preostalom članu startne petorke Partizana, a crno-beli baš preko njega dolaze do 13: 11. Prethodno je Miljenović probio obe linije odbrane domaćih i poentirao.

5′ – Prvi put posle teške povrede u ekipi Partizana je na parketu i Aleksa Avramović. A dok se meč ne zahukta posle onih emotivnih scena, evo i prvih fotografija „Novosti“ sa lica mesta:

4′- Raspucali su se odjednom i domaćini i gosti, semafor pokazuje 9:6 za Partizan (posle trojke Jaramaza, pa pogodaka Plavšića, a onda Koprivice na drugoj strani).

3′ – Tek na isteku trećeg minuta Partizan drugi put poentira  (Koprivica), ali su u međuvremenu domaćini podigli nivo igre u odbrani i zaustavili tri naleta suparnika – 4:4 je rezultat.

2′ – Gosti su iskoristili uvodna dva napada, crno-beli preko Doužera samo prvi od svoja dva, pa je na semaforu 2:4 pre nego što je Andrija Jelavić u napadu faulirao Smailagića.

19.08 – Utakmica je počela! U sastavu Partizana je i oporavljeni Aleksa Avramović.

Foto: Printskrin/Arena sport

19.07 – Sudije su pozvale aktere da pristupe utakmici, i to najpre stajanjem oko centra igrališta, kako bi se odala počast Dejanu Milojeviću. Svi u Areni su ustali…

19.06 – „Otiš’o si Miloje, ostala je tuga, uvek će te voleti grobari sa Juga“, skandiraju svi u dvorani.

Foto: Printskrin/Arena sport

19.05 – Pet minuta traje ovaj aplauz, pa skandiranje. Meč još ne može da počne… Izuzetno emotivno je u Areni.

Foto: Printskrin/Arena sport

19.00 – Posle dvominutnog aplauza, „grobari“ su upalili bele „stroboskop“ baklje i počeli da skandiraju „Milojević Dejan“, što je prihvatila cela Arena. I to traje već više od dva, tri minuta. Potresno… Suze su mnogima u oku…

Foto: Printskrin/Arena sport

18.55 – Nema uobičajene muzike pred početak Partizanovog meča. Tajac je u hali. Počinje kraći dokumentarni video prikaz Dejana Milojevića tokom njegovih dana u crno-belom taboru.

Bivši treneri i igrači Partizana u majicama posvećenim Dejanu Milojeviću / Foto: Printskrin/Arena sport

Ne propustite: NAJPOTRESNIJA SCENA U ARENI: Na utakmici Partizan – Mega ovako izgleda „mesto za Dejana Milojevića“ (FOTO)

Važnost utakmice (jer sledi – derbi)

Na tabeli ABA lige Crvena zvezda  vodi sa učinkom 15-2, prvi pratioci su joj Budućnost i Cedevita Olimpija sa po 12-5, dok Partizan, koji je odigrao meč manje, ima 12-4. Mega je sedma sa 9-7.

Sledećeg vikenda, u nedelju, na programu je večiti derbi, a domaćin će, u terminu od 19 časova, biti Crvena zvezda. U prvom ovosezonskom ABA meču, Partizan je pobedio crveno-bele sa 98: 87.

Uoči meča Partizana i Mege

Dejanu Milojeviću, bivšem centru FMP-a, Budućnosti i Partizana između ostalih, a potom treneru Mege, Budućnosti i u trenutku smrti članu stručnog štaba Golden Stejta, pozlilo je u jednom restoranu u Solt Lejk Sitiju.

Tamo su Voriorsi u predstojećoj noći, između srede i četvrtka trebalo da igraju sa Jutom. Međutim, taj i naredni meč „ratnika“  (protiv Dalasa) su odloženi jer je Dejan Milojević preminuo. Njegova smrt je potresla mnoge, a KK Partizan je odmah potom odlučio da sa meč sa Megom bude besplatan ulaz. Tome je, u kratkom saopštnju dodao i sledeće: 

„Miloju u čast!

Pozivamo sve navijače da dođu u crnim majicama ili duksericama“, apelovali su crno-beli pred meč regionalnog prvenstva.

„I najveći borci nekada odlaze…

Nakon što je KK Partizan primio vest da je nekadašnji igrač i kapiten crno-belih, legendarni Dejan Milojević imao težak srčani udar tokom večere u Solt Lejk Sitiju, gde se nalazio sa svojim NBA klubom, a kasnije tokom dana da je jedan od najvećih boraca kog su košarkaški tereni u Srbiji i regionu ikada videli – preminuo, oglasio se na ovaj način:

„Rođen u Beogradu, 15. aprila 1977. godine, Dejan Milojević je košarkom počeo da se bavi u KK Beovuk. Potom, Milojević je igrao za FMP i podgoričku Budućnost, odakle prelazi u KK Partizan, sa kojim osvaja dve titule nacionalnog prvaka. U dresu Partizana, Milojević je na utakmici Evrolige, 2. decembra 2004. godine imao rekordni indeks korisnosti 55 protiv Olimpijakosa (35 poena, 14skokova). Uz brojna individualna priznanja i kapitensku traku, Milojević je srca navijača Partizana osvojio kao beskompromisni borac i čovek koji je bio spreman da na terenu ostavi i poslednji atom snage.

Nakon Partizana, Milojević je još igrao za Valensiju i Galatasaraj odakle je u leto 2009. ponovo stigao u redove crno-belih. Ipak, zbog povrede kolena, Dejan je 1. septembra 2009. godine objavio kraj igračke karijere.

Osim na klupskom planu, Dejan Milojević je bio uspešan i u dresu reprezentacije SR Jugoslavije sa kojom je 2001. godine osvojio zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Turskoj. Takođe, sa U22 selekcijom, Milojević je osvojio zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Italiji. 

Svoju trenersku karijeru, Milojević je započeo u KK Mega gde je radio od 2012. do 2020. godine. Potom je radio i u Budućnosti, da bi od 2021. godine do danas bio asistent Stivu Keru u ekipi Golden Stejt voriorsa.

Od 2019. do 2021. godine, Dejan Milojević je bio asistent selektora Igora Kokoškova u košarkaškoj reprezentaciji Srbije. 

U ime KK Partizan, reči saučešća porodici Milojević je uputio predsednik crno-belih, Ostoja Mijailović:

„Veoma me je potresla vest koju sam primio o preranom odlasku velikog Dejana Milojevića. Bio je istinski borac i čovek za primer. Neko na čiji su se karakter ugledali mnogi klinci koji su kasnije postali novi košarkaški idoli. Porodici Milojević i svim ljudima kojima je Dejan prirastao srcu upućujem reči saučešća“, izjavio je Mijailović.

Vreme i mesto sahrane Dejana Milojevića, biće saopšteni naknadno“, navodi se u saopštenju crno-belih.

BONUS VIDEO: Oni su naš ponos! Posle Đokovića, Jokiću uručeno značajno priznanje

Uskoro opširnije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Originalni tekst