Akademska i privredna zajednica o odnosima u organizacijama i između njih

Ekonomski fakultet Univerziteta u Beogradu bio je ponosan domaćin međunarodnog događaja na temu „Upravljanje paradoksima u organizacijama i između organizacija” (7th International Conference on Management and Organization: MANAGING PARADOXES IN AND ACROSS ORGANIZATIONS) koji je održan 20-og i 21-og juna.

Na konferenciji je učestvovalo više od 80 autora iz 12 zemalja. Konferenciju je otvorila prof. dr Žaklina Stojanović, dekan Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, zajedno sa predstavnicima partnerskih institucija, Slovenačkom akademijom za menadžment i Ekonomskim fakultetom Univerziteta u Ljubljani – prof. dr Mihom Škerlavajem i prof. dr Matejem Černe i predstavnicima Programskog odbora – prof. dr Tomislavom Hernausom i prof. dr Anom Aleksić Mirić.

Plenarna izlaganja, sve sesije konferencije i specijalozovane radionice su održane u punom kapacitetu i visokom akademskom duhu. Ističemo plenarna predavanja:

– Aleksandar D. Stajković, Viskonsin Medison poslovna škola u EKOF alumni, pokazao je kako paradoksi mogu da katalizuju društvene promene i afirmišu ulogu žena kao lidera.

– Arnold Baker, sa Univerziteta u Roterdamu je govorio o kompleksnosti resursne teorije i zahteva posla.

– Jelena Žikić, Jork Univerzitet u Torontu, govorila je o zaokretu od hijerarhijskih do nomadskih karijera.

– Migel Pinja e Kunja, profesor sa Lisabonskog univerziteta Nova, je održao plenarno predavanje drugog dana na temu organizacioni paradoksi i emocije, pokazujući kako se emocije prepliću sa organizacionom dinamikom.

– Medanie Gaim, Umea poslovna škola, je govorio o negativnim efektima organizacionih paradoksa ukazujući na izazove i mogućnosti unutar ove složene dinamike.

Na specijalnoj sesiji konferencije gostovala je petočlana delegacija Američke akademije za menadžment predvođena predsednicom Šeron A. Alvarez i AOM ambasadorom prof. dr Miloradom Novićevićem. Praćeni izvanrednim utiscima, predstavnici AOM su najavili svoj ponovni dolazak na Ekonomski fakultet krajem septembra.

Ceremoniju zatvaranja predvodili su predsednica SAM prof. dr Metka Tekavčić, dr Nikola Kangialosi iz SAM komisije za dodelu studentskih nagrada i prof. dr Predrag Bjelić, predsednik Komisije za doktorske studije Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu. Nagrađeni su doktorandi: Sara Melkić – najbolji studentki rad i izuzetno istraživanje, Lorena Pikl – rad sa najboljim naučnim uticajem, Maša Košak – rad sa najboljom konceptualizacijom i Jure Andolšek – najbolje empirijsko istraživanje.

Foto: Ekonomski fakultet

Post Views: 13

Originalni tekst