Istraga povodom slučaja porodilje Marice Mihajlović iz Šida, čija je ćerka preminula samo nekoliko sati nakon rođenja zbog, kako tvrdi Mihajlović, akušerskog nasilja, vrši se i u Višem javnom tužilaštvu u Sremskoj Mitrovici, rekli su za medije iz te institucije.

„Policija u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Sremskoj Mitrovici prikuplja podatke i vrši sve potrebne provere, radi utrđivanja činjenica i okolnosti pod kojima se desio predmetni događaj“, rekli su iz VJT, a prenosi N1.

Podsetimo, porodilja Marica Mihajlović je tokom razgovora za N1 navela da je pokrenuta i policijska istraga o ovom slučaju i to tako što je u njihovu porodičnu kuću došao policajac u civilu i pozvao je da dođe u policijsku stanicu u Sremskoj Mitrovici i da da svoj iskaz.

Povodom navedenog slučaja, iz bolnice u Sremskoj Mitrovici rekli su za N1 da je „u toku postupak unutrašnje kontrole i da je o svemu obavešteno Ministarstvo zdavlja“.

Ranije je objavljeno da se i lekar koga Mihajlović optužuje za akušersko nasilje sam javio policiji, odnosno da je prijavio da se ne oseća bezbedno zbog komentara i objava na društvenim mrežama.

Originalni tekst