NASTAVAK juriša ka 28 godina čekanoj tituli. Nemačka, trostruki prvak, pred domaćim navijačima i punim tribinama „Signal Iduna parka“ u grotlu Dortmunda, večeras (21.00) ima imperativ da usreći simpatizere u okršaju osmine finala Evropskog prvenstva protiv Danske, sa kojom je Srbija remizirala u grupi (0:0), u meču odluke.

ВИКИНЗИ У ГРОТЛУ: Домаћа Немачка игра против Данске вечерас (21.00) у осмини финала ЕП

FOTO: Tanjug/AP

Sve osim prolaska „pancera“ u četvrtfinale bilo bi posmatrano kao senzacija. Najpre su tu bila dva trijumfa u grupi protiv Škotske (5:1) i Mađarske (3:1), a tu je bio i remi sa Švajcarcima u poslednjem kolu grupne faze (1:1).

– Rizikovali smo protiv Švajcarske u završnim minutima. To je bio dobar test za nokaut-fazu. Isto tako i dobar znak da možemo da se vratimo iz minusa. Postoji specijalna konekcija u našem sastavu. To moramo da zadržimo. Po zakonu velikog turnira, svaki protivnik će biti sve teži i teži što dalje odmičeš kroz nadmetanje – optimističan je najmlađi selektor na kontinentalnoj smotri, 36-godišnji Julijan Nagelsman.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Naspram sebe, imaće najprijatnije iznenađenje sa prošlog EP, Dansku. Sada, Kristijan Eriksen i drugovi, uopšte nisu impresionirali u grupi, pošto su bez trijumfa, sa tri remija prošli dalje. Pored nas tu su bili Englezi i Slovenci.

– Pomešana su osećanja, jer nemamo pobedu, a to je najlepši osećaj na svetu. Ne smemo da se zadovoljimo time što smo prošli grupnu fazu, želimo više. Znamo da prekoputa sebe imamo snažnog protivnika – poručuje hrabro selektor Kasper Hjulmand.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Iskusni danski strateg veruje u svoje momke. Osvrnuo se i na psihološku stranu, koja im ide u korist.

– Moramo da verujemo u našu taktiku. Treba da im oduzmemo loptu, da im pokažemo ko smo i da budemo hrabri. To što smo autsajderi, pokušaćemo da pokrenemo u našu korist, jer će to biti dodatni pritisak na Nemačku. Ulazimo u meč relaksirani i pružićemo sve od sebe – konstatuje Hjulmand, strateg osvajača turnira 1992.

Od tri meča, nijedan remi

OVE dve ekipe tri puta su se sastajale na evropskim prvenstvima. Nemci su pobeđivali dvaput, 1988. (2:0) i 2012. (2:1), dok su izgubili 1992. (0:2). A poslednja dva međusobna duela završena su bez pobednika, identičnim rezultatom 1:1, 2017. i 2021. godine

Nemačka – Danska

14 učešća na EP 11

3 titule najveći uspeh 1 titula

2 1 0 8:2 skor na EP 2024. 0 3 0 2:2

J. Nagelsman selektor K. Hjumland

Međusobni skor: 28 15 5 8 55:38

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Originalni tekst