Poznata i priznata regionalna zvijezda narodne muzike Violeta Viki Miljković i članica žirija Zvezde Granda ove godine do finalne večeri dovela je svog Nišliju Nejaza Nekija Ramčevskog.

-Nejaz je prvo ispao i to nepošteno, ali Bogu dragom hvala vratio se i dokazao je svojim kvalitetom da je zaslužno stigao do finalne večeri. Nejaz je jedan odličan pjevač i jedan od najkvalitetnijih vokala koji su bili u takmičenju i to zaista slobodno mogu da kažem. Plasman koji je postigao je takav kakav jeste, ali pred njim je dobra budućnost. Publika je ta koja je odlučila, ali zasigurno znam da je Nejaz jedan ali vrijedan.

A, da je Nejaz pobijedio?

-Pa, to bi bilo divno, ali ponavljam opet, publika je ta koja odlučuje, i opet ponavljam Nejaz je zasigurno jedan od najboljih vokala ne samo u u ovoj sezoni, već i u nekim prethodnim. Za glasanje je jako bitno iz kojeg okruženja neko dolazi, koliko su ljudi zainteresovani za glasanje i još dosta toga. Iskreno, ja sam zadovoljna.

Da li je Nermin Handžić za godinu dana postao zvijezda?

-Da bi neko postao zvijezda potrebno je više od godinu dana. Ja postojim već trideset godina, a da bi , kako kažu postala zvijezda potrebno je mnogo godina rada, dokazivanja, a danas sve to čovjek mora da dalje njeguje i da dalje potvrdi status zvijezde. Tek nakon deset ili dvanaest godina sam mogla malo da predahnem. Jako sam prezadovoljna u kojem pravcu ide Nerminova karijera. A, on je jedan divan momak, kulturno odgojen. Za godinu dana je postigao fantastičan uspjeh, ali šta i koliko, ne bavim se analizama. Uvijek se bavim onim da vdim šta smo i koliko smo mi uradili na terenu. Nastupa sa mnom, obišao je skoro pola svijeta u ovih godinu dana, upisao fakultet, završio prvu godinu. Šta još više da čovjek poželi?

Viki uskoro objavljuje svoju novu pjesmu “Pile moje“, a skoro cijeli ljeto je već dogovoreno po pitanju nastupa.

Bato Šišić

Originalni tekst