U njemačkom gradu Mainz, Viki Miljković, Jašar Ahmedovski i Nermin Handžić održali su koncert za prave i istinske ljubitelje narodne muzike. Mnogobrojna publika željna dobre pjesme, igre i druženja uživala je u mega hitovima Jašara Ahmedovskog, Violete Viki Miljković, a posebno je kao i uvijek bio veoma zanimljiv zajednički nastup Viki Miljković i Nermina Handžića.

Njih dvoje su dva puta po skoro dva sata nastupa napravili pravi muzički šou na bini, a publiku su posebno doveli u trans kada su u drugom dijelu svog nastupa imali blok pjesama Južnog vetra. Neprolaznost tih pjesama potvrdila se i ovog puta kada je publika svaku pjesmu sa njima pjevala od početka do kraja. Da prave i istinske vrijednosti nemaju rok trajanja potvrdio je ovim nastupom i Jašar Ahmedovski. Njegove pjesme su kao staro dobro vino, a kako nam je rekao, omladina koja je tu večer sa njim pjevala njegove nekada davno snimljene pjesme, ni njihovi roditelji se nisu rodili kada su pjesme bile snimljene i objavljene.

Na svakom svom nastupu Viki pjeva i jedan od njenih velikih hitova, a to je pjesma „Goro sestro“. A, ono što mnogi ne znaju da je tu pjesmu za Viki napisao niko drugi do Jašar Ahmedovski.

-Da tu pjesmu je napisao i meni poklonio nekad davno upravo moj dragi i cijenjeni kolega Jašar Ahmedovski. Za istu pjesmu bila je strašno zagrijana i kolegica Jana, ali Jašar je nije htio nikome dati osim meni. Zbog toga sam i danas veoma zahvalna – rekla nam je Viki.

Kumovi Jašar i Miloš

Mladi Handžić bio je sretan što je lično upoznao legendu narodne muzike, a sam Jašar nije krio riječi hvale za mladu, buduću veliku zvijezdu narodne muzike.

Jašar, Viki i Nermin poslije nastupa strpljivo su se slikali sa publikom, a ta ista publika bila je presretna zbog spontanosti i susretljivošću velikana narodne muzike. Među posjetiocima bio je poznati biznismen Hasib Zuković koji je došao sa sinom.

Handžić sa Zukovićem

I Dragan Tašković Taške poznati muzički producent, kompozitor i autor velikih hitova narodne muzike, koji je ujedno u dugogodišnjem sretnom braku sa Viki, imao je tu večer i svoje fanove, a koji su željeli sliku za uspomenu.

Viki i Hasib

A, Nermin Handžić kao i uvijek bio je meta mladih djevojaka.

Bato Šišić

Originalni tekst