Vežba "Obruč 2020" na Novom Beogradu: Jedinice MUP-a u noćnoj simulaciji antiterorističke akcije

Na Novom Beogradu održana je antiteroristička taktičko-pokazna vežba Ministarstva unutrašnjih poslova "Obruč 2020", u kojoj je simulirana borba sa teroristima i oslobađanje talaca.

Antiteroristička vežba MUP-a
Antiteroristička vežba MUP-a "Obruč 2020", 19. novembar 2020, Foto: MUP

U ovoj vežbi za izvršavanje najsloženijih bezbednosnih zadataka svoje veštine i opremu pokazali su pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice, Žandarmerije, Helikopterske jedinice, Interventne jedinice 92, Policijske uprave za grad Beograd i Sektora za vanredne situacije, saopštio je MUP.

Cilj ove vežbe, kako se navodi u saopštenju, bio je prikaz spremnosti pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova da pruže efikasan odgovor u svakoj situaciji u noćnom režimu i otežanim uslovima, kao i obučenost da hitnom intervencijom bez odlaganja, uz korišćenje opreme visokog nivoa balističke zaštite i savremenih tehničkih uređaja, savladaju teroriste i zaštite građane.

Na vežbi je, pored 250 pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, bilo angažovano 28 vozila različite namene i pet helikoptera.

Vežbi su prisustvovali predsednik Srbije Aleksandar Vučić, premijerka Ana Brnabić, ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, direktor policije Vladimir Rebić i načelnici čije jedinice prikazuju veštine i sposobnosti u savladavanju terorista i oslobađanju talaca.

Predsednik je čestitao pripadnicima policije na izvedenoj pokaznoj vežbi, koja je kako je rekao, trajala u stvarnom vremenu.
Dodao je da su oni "garant bezbednosti građana Srbije".
"U danima i nedeljama koji pred nama, od njih očekujemo velike rezultate", rekao je Vučić.

Izvor: Beta, Insajder

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.

Original Article