Na današnji dan 1957. godine rođena je Vesna Zmijanac, srbijanska pjevačica narodne muzike, jedna od najvećih muzičkih zvijezda osamdesetih i devedesetih godina, poznata po tome što je postavila nove standarde po ugledu na svjetski šoubiznis u domenu javnog nastupa.

Osim pjevačke karijere, pojavljivala se i u nekoliko serija i filmova – „Sok od šljiva“, „Kamiondžije 2“, „Kamiondžije opet voze“.

Iz braka s bivšim mužem Vladom Jovanovićem, svojevremeno šefom marketinga PGP RTS-a, 1989. godine dobila je kćerku Nikoliju, koja je po ugledu na majku započela svoju pjevačku karijeru 2010-ih.

Pojavljivala se u rijalitijima Survivor Srbija 2010. godine, zajedno sa svojom kćerkom, i Farma 2016, koji je svojevoljno napustila nakon što je saznala da je Nikolija trudna, a zatim bila diskvalifikovana.

Karijeru je započela 1979. godine singlom “Ti nisi čovek koji zna da voli”, poslije kog je usledilo još nekoliko singlova i prvi album 1982. godine. Iste godine se pojavljuje u filmu Sok od šljiva i skreće veliku pažnju na sebe. 1985. snima svoj veliki hit Nevera moja, čiji je autor Miroljub Aranđelović Kemiš, Vesnin bivši suprug.

Originalni tekst