Vesić: Za putnike je od PCR testa jeftinije da se vakcinišu

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da nema odgovor na pitanje može li cena PCR testa da bude niža za domaće građane jer tu odluku donosi Vlada Srbije.

Goran Vesić Foto: Srđan Ilić
Goran Vesić Foto: Srđan Ilić

"Mislim da je za jednu porodicu mnogo jeftinije da se vakcinišu – to ne košta ništa", rekao je Vesić gostujući na televiziji Prva.
On je rekao da stranci plaćaju istu cenu PCR testa na virus korona jer Beograd živi od turizma.
"Ja vodim računa o tome da što više turista dođe u Beograd", kazao je Vesić.
Vesić je rekao da je u Beogradu vakcinisano skoro 40 odsto ljudi i da je broj zaraženih u Beogradu juče prvi put pao ispod 700 od početka februara.
Vesić je rekao da očekuje donošenje dve važne odluke, a prva od njih je da se otvore zatvoreni delovi restorana.
"Očekujemo da Vlada usvoji protokole koje su predložili Grad Beograd, Gradski zavod za javno zdravlje i 'ivent' industrija o organizovanju događaja", rekao je.
Istakao je da je Grad predložio donošenje četiri protokola, onaj koji se odnosi na organizovanje svadbi i manjih događaja, organizacija kongresa, seminara, festivala, koncerata.
"Veoma je važno da mi kao zemlja izađemo sa planom otvaranja kako bi oni u toj industriji mogli na vreme da rezervišu one koji bi dolazi eventualno", rekao je Vesić.
Kazao je da su kongresni turisti veoma značajni za Beograd zato što troše mnogo više para od turista koji dolaze samo da bi posetili neki grad.
"Radimo na vakcinaciji zaposlenih u hotelima. Prošle nedelje je bilo vakcinisano oko 25 odsto njih, a negde oko 20 odsto je preležalo koronu i trenutno na spisku imamo još opko 25 odsto zaposlenih koji će početi od utorka da se vakcinišu", rekao je.
Dodao je da to znači da će brzo većina zaposlenih u hotelima u gradu biti vakcinisana, što znači da su uz poštovanje mera turisti sigurni, a Srbija u svetu zahvaljujući vakcinaciji ima status sigurne zemlje.

Izvor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.

Original Article