Vesić: U Beogradu više od 13 odsto građana primilo obe doze vakcine

Na Beogradskom sajmu danas je počela vakcinacija kasirki i kasira, čime se nastavlja proces imunizacije građana koji zbog prirode posla svakodnevno dolaze u kontakt sa velikim brojem ljudi, saopštila je gradska uprava. Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da je u glavnom gradu vakcinisano više od 23 odsto građana, dok je revakcinu primilo više od 13 odsto.

Goran Vesić Foto: Srđan Ilić
Goran Vesić Foto: Srđan Ilić

„Taj rezultat imamo jer se grad bavi vakcinacijom i trudimo se da svakome obezbedimo da se vakciniše“, rekao je Vesić tokom posete punkta za imunizaciju na Beogradskom sajmu.

On je rekao da je srećan što su na red za vakcinaciju došli kasiri i kasrike, navodeći da dnevno dolaze u kontakt sa više od 100 ljudi, i najavio da su sledeći vozači linijskog prevoza privatnika i taksisti, kao i zaposleni u preduzećima.

„Sada smo ušli u drugu fazu vakcinacije. Sada direktno dogovaramo preko Privredne komore Srbije sa preduzećima, direktno organizujemo vakcinaciju po preduzećima, i posebno ugroženih grupa. Naš cilj je da se što pre približimo kolektivnom imunitetu“, rekao je Vesić.

On je dodao da je vakcinacija pitanje ekonomije i društva i da kriza nije samo zdravstvena jer traje već godinu dana.

„Jedini način da izađemo iz ove krize je ili da se svi vakcinišemo ili da se svi zarazimo. Mislim da je bolje da se svi vakcinišemo“, rekao je zamenik gradonačelnika Beograda.

Izvor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.

Original Article