Vesić: U Beogradu vakcinu primilo više od 18,3 odsto punoletnog stanovništva, u junu besplatan koncert za vakcinisane

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas da je u glavnom gradu protiv koronavirusa do sada vakcinisano nešto više od 411.000 građana, dok je drugu dozu primilo 237.479, što čini oko 18,3 odsto punoletnog stanovništva. Ističući da se Beograd priprema za vreme kada će turisti početi ponovo da dolaze, najavio je da gradske vlasti za jun pripremaju dva velika koncerta poznatih domaćih „zvezda“ za koji će besplatne karte moći da dobiju oni koji su vakcinisani.

Goran Vesić Foto: Srđan Ilić
Goran Vesić Foto: Srđan Ilić

Vesić je gostujući na TV Pink rekao do 1. aprila očekuje da će broj vakcinisanih preći 500.000, a revakcinisanih 300.000.

Podsetio je da je Beograd prvi uveo organizovanu vakcinaciju po selima pomoću 52 mobilne ekipe i da je pokrenuta vakcinacija u preduzećima preko Privredne komore, navodeći da se grad priprema za vreme kada će turisti početi ponovo da dolaze.

„Pripremamo za jun dva velika koncerta naših poznatih zvezda kada će besplatne karte moći da dobiju oni koji su vakcinisani. Na taj način želimo da zahvalimo ljudima koji su se revakcinisali i to nije nikakva diskriminacija“, istakao je zamenik gradonačelnika.

Naveo je da se na gradskom nivou razgovaralo i o izdavanju sertifikata za hotele u kojima se poštuju sve mere i gde su svi zaposleni vakcinisani.

„Beograd se ponaša odgovorno i zato ne treba da plaća ceh onih koji se nisu pridržavali mera“, rekao je on i dodao da su komunalna milicija i inspekcija u glavnom gradu napisale više kazni nego sve druge lokalne samouprave.

Ponovio je i da će na sutrašnjoj sednici Kriznog štaba za suzbijanje epidemije tražiti da budu otvoreni i tržni centri i ugostiteljski objekti uz kako je rekao, „striktno poštovanje mera i nastavak vakcinacije koja je ključna za izlazak iz pandemije“.

„Ne postoji dilema – zdravlje ili posao, moramo da nađemo način da se sačuvaju radna mesta i zdravlje ljudi. Ovo nije samo zdravstvena nego i društvena i ekonomska kriza. Moj posao je da sačuvam radna mesta, ali razumem lekare koji se na prvoj liniji fronta bore za zdravlje stanovništva“, rekao je on.

Dodao je da je Srbija dala više od šest milijardi evra za pomoć privredi u pandemiji i da je zato potrebno da se zadrže radna mesta, jer nismo bogata zemlja poput Nemačke da izdržimo da ništa ne radi.

Izvor: Insajder

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.

Original Article