Vesić: U Beogradu punktovi za vakcinaciju na sajmu i još 17 lokacija

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas da će grad, u saradnji sa Ministarstvom zdravlja, pripremiti 17 punktova za vakcinaciju građana protiv koronavirusa, uz Beogradski sajam na kome će se nastaviti vakcinacija građana kada bude završena vakcinacija medicinskih radnika.

Goran Vesić Foto: Srđan Ilić
Goran Vesić Foto: Srđan Ilić

Vesić je za RTS izjavio da su za punktove za vakcinaciju izabrana mesta koja imaju dosta prostora, i dovoljno parking mesta, kao što su sportske dvorane ili objekti namenjeni kulturi.
On je naveo da će uloga grada biti u čišćenju i održavanju mesta za vakcinisanje građana, ali i da će grad pomoći pri vakcinaciji starijih od 75 godina, a zatim starijih od 65 godina tako što će ih obaveštavati o tome u narednim danima, preko kol centara koje veliki broj starijih sugrađana već koristi.

"Naša obaveza kao grada je da se što više ljudi vakciniše, bićemo na usluzi starijima od 65 godina, kojih u Beogradu ima 350.000. Moći će da računaju na svaku pomoć naših opština kako bi se vakcinisali što pre", rekao je Vesić.

Izvor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.

Original Article